Κρήτη | Ποιο κομμάτι της Εθνικής κλείνει από σήμερα | Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία

κρήτη-ποιο-κομμάτι-της-εθνικής-κλείνε-344375

Εγκρίθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή και κλείνει από σήμερα κομμάτι της Εθνικής Οδού

Συγκεκριμένα, κλείνει λόγω εργασιών από σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου, ο ΒΟΑΚ από τις Γούρνες ως τη Χερσόνησο. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό, έως και το Σάββατο 23 Απριλίου 2016.

Γύρω στις 10 το πρωί υπολογίζεται πως θα ξεκινήσει η σταδιακή εκτροπή της κυκλοφορίας, καταρχήν από το ένα ρεύμα, και στη συνέχεια και από το άλλο, ενώ από το μεσημέρι της Τρίτης 15 Μαρτίου και μετά όλα τα οχήματα θα κινούνται αποκλειστικά στην παλιά εθνική.

Η 40ήμερη ταλαιπωρία των οδηγών κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να εκτελεστούν με ασφάλεια εργασίες του οδικού τμήματος Γούρνες-Χερσόνησος, μήκους 9 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού δαπάνης 57,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οκτώ ημέρες πριν το Πάσχα, δηλαδή το Σάββατο του Λαζάρου, η νέα εθνική οδός θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού. Επειδή, όμως, το έργο δε θα έχει τελειώσει ως τότε, κάποια στιγμή το Νοέμβριο προβλέπεται ο ΒΟΑΚ να κλείσει ξανά, αυτή τη φορά για 4 με 5 μήνες.

Το καλό της υπόθεσης είναι πως η συγκεκριμένη εργολαβία περιλαμβάνει και όλα τα συνοδά έργα, για τα οποία δε θα χρειαστούν καινούργιες μελέτες. Έτσι, στις αρχές του 2018, οπότε και προβλέπεται να έχει παραδοθεί ο δρόμος, θα διαθέτει τα πάντα: 4 γέφυρες (εκ των οποίων μία φτάνει τα 450 μέτρα), 7 άνω διαβάσεις, διαχωριστικό στηθαίο (διπλό με νησίδα φύτευσης σε κάποια σημεία), φυτά και σύστημα ύδρευσής τους, υποδομή για δίκτυα ΔΕΗ και ΟΤΕ, ηχοπετάσματα και αναβαθμισμένους τους κόμβους Γουρνών και Καστελίου.

Με την παράδοση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος το 2018, ο ΒΟΑΚ θα διαθέτει ένα συνεχόμενο καινούργιο κομμάτι 36 χιλιομέτρων, με διατομή αυτοκινητόδρομου. Από τα Ληνοπεράματα ως τη Χερσόνησο, δηλαδή στο κομμάτι της εθνικής με τον πλέον αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο, ο δρόμος θα έχει πλάτος 22 ως 24 μέτρα, δηλαδή με 11 ως 12 μέτρα ανά κατεύθυνση.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook