Κρήτη | Παίρνουν ζωή 300 ανεμόμυλοι | Αλλάζει η όψη του Οροπεδίου Λασιθίου

κρήτη-παίρνουν-ζωή-300-ανεμόμυλοι-αλλάζ-228564

anemomyloi_lasithiΥπήρξε κάποια στιγμή στην ιστορία του Οροπεδίου Λασιθίου, που σε αυτό λειτουργούσαν 12.000 ανεμόμυλοι! Σήμερα ελάχιστοι είναι αυτοί που διασώζονται, με το Δήμο να θέτει σε εφαρμογή ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για να επαναφέρει στη ζωή το…σήμα κατατεθέν της περιοχής!

Στόχος είναι να γεμίσει ξανά το Οροπεδιο με τα «λευκά πανιά» των γραφικών παραδοσιακών ανεμόμυλων που σήμερα είναι σε αχρηστία.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου κ. Γιάννης Στεφανάκης ευελπιστεί πως η πρόταση που έχει κατατεθεί, η ποθητή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και η συμβολη κάποιων χορηγών-ιδιωτών θα συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου. Σήμερα σημειώνεται ότι διασώζονται μόλις 70 ανεμόμυλοι, κάποιοι από τους οποίους λειτουργούν ακόμη.

Σκοπός του Δημάρχου είναι να επανέλθουν στη ζωή περίπου 300 ανεμόμυλοι- τουλάχιστον σε αυτή τη φάση- με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Ένα σχέδιο πραγματικά καλό, το οποίο όχι μόνο θα ανασύρει από τη μνήμη πολλων την παλιά εικόνα του Οροπεδίου Λασιθίου, αλλά θα αποτελέσει και μια ακόμη την τουριστική…ατραξιόν, η οποία θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους επισκέπτες.

Μάλιστα τις επόμενες μέρες η Δημοτική Αρχή πραγματοποιεί σύσκεψη με όλους τους ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους φορείς, στη διάρκεια της οποίας θα τεθεί και το συγκεκριμένο ζήτημα.

creteplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook