Κρήτη | Πάνω από 3000 άτομα στην αναμονή για ένα… δίπλωμα

«Βράζει» η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου με την κατάσταση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να παραμένει άλυτη!
Ο λόγος για το ζήτημα με τα διπλώματα οδήγησης, το οποίο – παρά τις δεσμεύσεις – δεν έχει επιλυθεί, με συνέπεια να υφίστανται μια πρωτοφανή ταλαιπωρία πολλές χιλιάδες πολίτες, αλλά και οι επαγγελματίες εκπαιδευτές οδήγησης.

Μόνο στο Ηράκλειο, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτών, πάνω από 3.000 νέοι άνθρωποι περιμένουν για να εκδώσουν δίπλωμα οδήγησης σε όλη την Κρήτη, ενώ οι ίδιοι ως επαγγελματίες, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το θέμα για μια ακόμη φορά έχει φτάσει και στη Βουλή μέσα από Ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη. Συγκεκριμένα τη διαδικασία βάση της οποίας θα ομαλοποιηθούν οι εξετάσεις οδηγών και νέων οδηγών, ζητά να μάθει με κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών με την τρίτη σε σειρά αποχή των εξεταστών, έχουν εγκλωβίσει σε πολύμηνη αναμονή υποψηφίους οδηγούς και οδηγούς που θέλουν αλλά δεν μπορούν να αποκτήσουν άδεια οδήγησης ή αναβάθμιση της κατηγορίας της άδειας τους. Από την άλλη έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία των σχολών οδήγησης που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας.

Επίσης το πρόβλημα της μη διεξαγωγής εξετάσεων εδώ και πολύ καιρό, είναι στενά συνδεδεμένο και με την οδική ασφάλεια.

Για αυτούς τους λόγους ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης ερωτά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει το Υπουργείο, με την οποία προβλέπεται η ομαλοποίηση της διεξαγωγής της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς των νέων οδηγών και οδηγών.

Πηγή: ekriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ