Κρήτη | Οριστικό λουκέτο στις καντίνες στο Γαϊδουρονήσι

Εφοδιασμένοι με νερό, τρόφιμα αλλά και ομπρέλες θα πρέπει να είναι πλέον όσοι Έλληνες και ξένοι τουρίστες  επισκέπτονται την νήσο Χρυσή, ή Γαϊδουρονήσι, καθώς φαίνεται ότι μπαίνει ένα οριστικό τέλος στα όσα διαδραματίστηκαν το φετινό καλοκαίρι με τις καντίνες να κλείνουν για διάφορες φορολογικές παραβάσεις και μετά από λίγο να ανοίγουν και πάλι…

Την Πέμπτη το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του Δήμου Ιεράπετρας με την οποία ζητούσε ανάκληση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου που έδινε προσωρινή άδεια για να λειτουργήσουν οι καντίνες αλλά και οι ομπρέλες μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου και έτσι πλέον, οι καντίνες του συγκεκριμένου επιχειρηματία θα κλείσουν οριστικά, όπως έκανε γνωστό με δηλώσεις της στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη η αντιδήμαρχος Ιεράπετρας, Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Ωστόσο όλο αυτό το διάστημα επικρατούσε έλλειψη συντονισμού από την πλευρά των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στη  Χρυσή όπως και ένα απίστευτο  αλαλούμ στην εφαρμογή της νομοθεσίας με τις καντίνες να κλείνουν και μετά από λίγες ημέρες να ανοίγουν και πάλι, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας  τον περασμένο Ιούλιο όπου διαπιστώθηκε από ελεγκτές του ΑΑΔΕ ότι ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείτο στη Νήσο Χρυσή δεν είχε εκδώσει 16.546 αποδείξεις.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε πάρει διαστάσεις αφού οι τέσσερις καντίνες λειτουργούσαν παράνομα, καθώς ο επιχειρηματίας δεν είχε λάβει καν μέρος στον διαγωνισμό για την εγκατάσταση της επιχείρησής του στο νησί, ενώ οι καντίνες είχαν σφραγιστεί από τον δήμο Ιεράπετρας από τις αρχές Ιουνίου οι οποίες όμως συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά!

Τελικά οι καντίνες σφραγίστηκαν ξανά ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα άνοιξαν και πάλι.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές Αυγούστου το Μονομελές Πρωτοδικείο Λασιθίου είχε βγάλει απόφαση η οποία επέτρεπε να λειτουργήσουν ξανά οι καντίνες αλλά και οι ομπρέλες που είχαν σφραγιστεί μετά την διαπίστωση φορολογικών παραβάσεων μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου.

Έτσι ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή προχώρησε και πάλι στο άνοιγμά τους. Ωστόσο στις αρχές Σεπτεμβρίου κλιμάκιο από την Αστυνομία, τη ΔΟΥ Λασιθίου και Λιμενικούς, πήγε και έβαλε λουκέτο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Κι αυτό γιατί νωρίτερα έγινε δίκη που εκκρεμούσε για φορολογικές υποθέσεις του επιχειρηματία, την οποία τελικά έχασε. Το κλιμάκιο πήγε με το σκάφος του λιμενικού στη Χρυσή και μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε σφράγισε καντίνες και ομπρέλες  όμως για  11 μέρες.

Στο ενδιάμεσο ωστόσο και πριν περάσουν οι έντεκα ημέρες ο δήμος Ιεράπετρας σε μια προσπάθεια να μην λειτουργήσουν χωρίς άδεια οι καντίνες (μετά το διάστημα των 11 ημερών) έκανε αίτηση για ανάκληση της απόφασης του δικαστηρίου, όπου τελικά έγινε δεκτή από το δικαστήριο και έτσι φαίνεται ότι πλέον μπαίνει ένα τέλος στα όσα επεισοδιακά γεγονότα συνέβησαν στη Χρυσή το φετινό καλοκαίρι.

ekriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ