Κρήτη | Οργισμένη αντίδραση των αγροτών | Έριξαν πολλά λίτρα γάλακτος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στην Αντιπεριφέρεια | Photos

κρήτη-οργισμένη-αντίδραση-των-αγροτώ-325334

Μηχανοκίνητη πορεία, με εκατοντάδες τρακτέρ και αγροτικά οχήματα πραγματοποίησαν σήμερα στο κέντρο της πόλης αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλο το νομό Ρεθύμνου που αντιδρούν στις φορολογικές ρυθμίσεις και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η διαδήλωση ήταν επεισοδιακή, αφού οι αγρότες έκαναν στάση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωποί τους παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους σε αντιπροσωπεία του κόμματος που τους περίμενε, ωστόσο οι πιο “θερμόαιμοι” εισέβαλαν στα γραφεία, έριξαν δοχεία με γάλα και έβγαλαν την ελληνική σημαία που κρεμόταν στον ιστό στο μπαλκόνι των γραφείων, φωνάζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “δεν είναι άξιος να έχει τη σημαία”.

trakter_sto_reth6Ταυτόχρονα άλλοι διαδηλωτές ξεκρέμασαν τις κομματικές σημαίες από τα γραφεία και τις έκαψαν, ενώ πέταξαν αβγά και μπογιές, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο, όπως έλεγαν, την αγανάκτησή και την οργή τους για την κατάσταση στην οποία τους έχουν φέρει οι κυβερνώντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε κλίμα έντασης μεταξύ των αγροτών, με τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν να αποτρέψουν τη ρίψη γάλακτος και τα επεισόδια εντός των γραφείων του κόμματος, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

AG2Στη συνέχεια οι διαδηλωτές αποχώρησαν από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και πήγαν στο κτήριο της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου. Η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή κατέβηκε στην πλατεία όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι οι οποίοι της διάβασαν και τη παρέδωσαν το ψήφισμά τους. Η κα Λιονή εξέφρασε τη στήριξή της ίδιας και του περιφερειακού συμβουλίου στον αγώνα τους και τους παρέδωσε με τη σειρά της το ψήφισμα συμπαράστασης της περιφέρειας .

AG3Οι αγρότες πριν αποχωρήσουν έχυσαν πάλι δοχεία με γάλα, αυτή τη φορά στο δρόμο…

AG1Η κινητοποίηση με τον αποκλεισμό της εθνικής οδού στον κόμβο Ατσιπόπουλου συνεχίζεται, καθώς οι αγρότες επέστρεψαν στο σημείο συγκέντρωσής τους, και δηλώνουν πως ο δρόμος θα μείνει κλειστός μέχρι το απόγευμα. Αργότερα η συνέλευσή τους θα αποφασίσει για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.

goodnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook