Κρήτη | Οι διευθυντές των ξενοδοχείων στη «γραμμή» των αφεντικών τους για το προσφυγικό

κρήτη-οι-διευθυντές-των-ξενοδοχείων-σ-426497

Μπορεί να διευθύνουν ξενοδοχεία όμως φαίνεται πως δεν έχουν καμία σχέση πια με την έννοια της φιλοξενίας. Ο λόγος για τους διευθυντές των ξενοδοχείων της Κρήτης που στη «γραμμή» των Ενώσεων Ξενοδόχων, με κοινή τους επιστολή στα συναρμόδια Υπουργεία, προειδοποιούν πως «δεν θα επιτρέψουν» την εγκατάσταση προσφύγων στο νησί αφού όπως λένε κάτι τέτοιο «θα πλήξει ανεπανόρθωτα το μέλλον του νησιού μας, όσον αφορά τον τουρισμό , την οικονομία, και τον πολιτισμό μας».

Προειδοποιούν για συμπλοκές και διενέξεις μεταξύ των προσφύγων, της αστυνομίας και του τοπικού πληθυσμού (!) ενώ δεν παραλείπουν να εκφράσουν τη συμπάθειά τους προς τους πρόσφυγες (για να μην τους πούμε και ρατσιστές).

Η επιστολή

«Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, παρακολουθεί με αγωνία, τις εξελίξεις, όσον αφορά το προσφυγικό και το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης προσφύγων στο νησί μας. Ένα τέτοιο γεγονός, θα επηρεάσει αρνητικά σε μεγάλο βαθμό, τον σχεδιασμό και το πρόγραμμα των τουριστικών γραφείων εξωτερικού για την Κρήτη και σε συνδυασμό με αρνητικά δημοσιεύματα των ΜΜΕ του εξωτερικού, για τυχόν συμπλοκές μεταξύ των προσφύγων ή διένεξη τους με τις αστυνομικές δυνάμεις ή και με την τοπική κοινωνία, να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των τουριστών που θα ήθελε να επισκεφθεί για τις διακοπές του, την Κρήτη, όπως αυτό ήδη συνέβη στη Κω, Λέσβο, Σάμο, Χίο κλπ

Είναι νωπές και αδιάψευστες, οι αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό στις παραπάνω περιοχές, που έχουν έως τώρα δεχτεί μεταναστευτικό κύμα και κατά συνέπεια στην οικονομία τους.

Κατά την άποψη μας είναι παράλογο αυτό να συμβεί και μάλιστα με πολιτική απόφαση, είτε στην Κρήτη, την Κέρκυρα, την Μύκονο, ή σε οποιαδήποτε άλλη τουριστική περιοχή της Ελλάδας, από την στιγμή μάλιστα που οι περιοχές αυτές δεν βρίσκονται στην πορεία τους, προς τον τελικό προορισμό και ούτε αποτελούν περιοχές που επιθυμούν να καταλήξουν.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την συμπάθειά μας προς τους πρόσφυγες, και να συμμεριστούμε την αγωνία και τον πόνο τους.

Άλλωστε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κρήτης , έχουν αποδείξει έμπρακτα, την συμπαράστασή τους στο πρόβλημα των μεταναστών, και έχουν προσφέρει την βοήθειά τους όποτε αυτή ζητήθηκε ή χρειάστηκε. Πλην όμως η μόνιμη εγκατάσταση των μεταναστών , δεν μπορεί να συνυπάρξει, σε μια αμιγώς τουριστική περιοχή.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας, στην πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, για προώθηση και μετεγκατάσταση μεταναστών στο νησί μας, το οποίο είναι κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός, και δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν τα σχέδια της Κυβέρνησης , που θα πλήξουν ανεπανόρθωτα το μέλλον του νησιού μας, όσον αφορά τον τουρισμό , την οικονομία, και τον πολιτισμό μας.

Για τον λόγο αυτό, ζητούμε από την Κυβέρνηση, να αποσύρει τα σχέδια μετεγκατάστασης των μεταναστών – προσφύγων στο νησί μας, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε το δίκαιο αίτημα μας και θα μας βρει απέναντί της».

chm

zarpanews.gr

5 thoughts on “Κρήτη | Οι διευθυντές των ξενοδοχείων στη «γραμμή» των αφεντικών τους για το προσφυγικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook