Κρήτη | Νέα εξέλιξη για την παραχώρηση ποσοστού από τα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων στους δήμους

Ομόφωνα τα μέλη-Δήμαρχοι της Επιτροπής Ορεινών Δήμων της ΚΕΔΕ που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα ψήφισε την πρόταση του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη να προταχθεί το κριτήριο της εντοπιότητας για τις νέες προσλήψεις προσωπικού που αναμένονται να γίνουν στους δήμους της χώρας.

Στις εργασίες της Επιτροπής Ορεινών Δήμων της ΚΕΔΕ συμμετείχε και ο Υπουργός Εσωτερικών-Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος για το κρίσιμο θέμα της παραχώρησης στους ορεινούς δήμους ποσοστού επί των εισιτηρίων που εισπράττονται στους αρχαιολογικούς χώρους, επανέλαβε για μια ακόμη φορά, ότι, είναι υπέρμαχος της πρότασης που έχει καταθέσει σχετικά ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

Μάλιστα ο Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι, από κάθε εισιτήριο που κόβεται θα πρέπει να διατίθεται τουλάχιστον 1 ευρώ στο ταμείο του οικείου δήμου.

Ο Υπουργός επίσης στο πλαίσιο της συνεδρίασης ζήτησε από τον παριστάμενο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη να επιμείνει θεσμικά και να ασκηθεί πίεση προς τα συναρμόδια Υπουργεία της Κυβέρνησης ώστε να ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα, που έχει εγκριθεί ομόφωνα άλλωστε και από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Των εργασιών της Επιτροπής προήδρευσε η Δήμαρχος Παρανεστίου (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης) Αλίκη Σωτηριάδου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Μέτρα προστασίας για την caretta-caretta
Επόμενο άρθροΚλινικά νεκρή γυναίκα γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ