Κρήτη | Μόνο από την παλιά εθνική η κυκλοφορία στο ΒΟΑΚ

κρήτη-μόνο-από-την-παλιά-εθνική-η-κυκλ-307513

Πριν από λίγες ώρες έγινε η πλήρης εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από το ΒΟΑΚ, στο τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος. Έτσι, πλέον, όλοι οι οδηγοί πρέπει να χρησιμοποιούν αναγκαστικά την παλιά εθνική, μέχρι και το Σάββατο 23 Απριλίου.

Όπως δήλωσε στο neakriti.gr ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Γιώργος Αγαπάκης, χθες είχε γίνει η εκτροπή του ενός ρεύματος κυκλοφορίας από Άγιο Νικόλαο προς Ηράκλειο και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν ουρές και καθυστερήσεις. Σήμερα το μεσημέρι έγινε και η εκτροπή του ρεύματος από Ηράκλειο προς Άγιο Νικόλαο.

Το Σάββατο του Λαζάρου, η νέα εθνική οδός θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού. Επειδή, όμως, το έργο δε θα έχει τελειώσει ως τότε, κάποια στιγμή το Νοέμβριο προβλέπεται ο ΒΟΑΚ να κλείσει ξανά, αυτή τη φορά για 4 με 5 μήνες. Προκειμένου η παλιά εθνική οδός να μπορέσει να σηκώσει τον πρόσθετο κυκλοφοριακό φόρτο, έχει υποστεί ένα «λίφτινγκ» με διαγραμμίσεις, καινούργια ασφαλτικά και τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο ΒΟΑΚ βγαίνει προσωρινά εκτός κυκλοφορίας προκειμένου να ολοκληρωθεί το οδικό τμήμα Γούρνες-Χερσόνησος, ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από το νέο ΕΣΠΑ, έχει μήκος 9 χιλιομέτρων και προϋπολογισμό 57,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης προβλέπει πως θα έχει παραδοθεί ως τις αρχές του 2018. Τότε ο ΒΟΑΚ θα διαθέτει ένα συνεχόμενο καινούργιο κομμάτι 36 χιλιομέτρων, με διατομή αυτοκινητόδρομου. Από τα Ληνοπεράματα ως τη Χερσόνησο.

Πηγή: neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook