Κρήτη | Με αφετηρία το Ηράκλειο η νέα αρχή του Παπανδρέου

Greek government  announced a second round of austerity measuresΑπό το Ηράκλειο κάνει τη “νέα του αρχή” ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος Α. Παπανδρέου «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» στο ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ, θα αναζωογονήσει τους δεσμούς με τους πολιτικούς του φίλους, που παραμένουν πολλοί στο Ηράκλειο.

Η παρουσία και η ομιλία του Γ.Παπανδρέου στο Ηράκλειο αναμένεται να προκαλέσει “πονοκέφαλο” τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην κυβέρνηση, αφού οι χαμηλοί τόνοι για τον πρώην πρωθυπουργού φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν, με δεδομένο ότι, όπως έχει γράψει ήδη το Cretalive, ετοιμάζει το πολιτικό του “come-back”. Ο πρώην πρωθυπουργός πιθανότατα να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τα τελευταία γεγονότα, που οδήγησαν στα ύψη τα spreads, ενώ στο ΠΑΣΟΚ αναμένουν να κάνει και νέα τοποθέτηση υπέρ της κυβέρνησης προοδευτικών δυνάμεων.

Αγνωστο είναι πάντως αν ο πρώην πρωθυπουργός αναφερθεί ή όχι στα εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης που προωθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αρνηθεί τη στήριξη της Ελιάς, ενώ εκφράζονται αμφιβολίες αν θα συμμετάσχει στη Δημοκρατική Παράταξη, έστω και αν χρειαστεί να μείνει εκτός Βουλής.

Στις 24 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης

Τα εγκαίνια της Έκθεσης, που θα στεγαστεί στο Ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, στις 7:30 μμ, με ειδική εκδήλωση στην οποία ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Στην ουσία πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή μέσα από κείμενα, φωτογραφίες, αφίσες και άλλο ανέκδοτο υλικό από τα αρχεία των Ιδρυμάτων Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου, που διαμορφώνουν ένα ιστορικό πάζλ μέσα από το οποίο αναδεικνύονται σημαντικοί σταθμοί της πρόσφατης ιστορίας της χώρας, οι οποίοι με τη σειρά τους καταγράφουν την πορεία και τους αγώνες του Ελληνικού λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας αλλά και την Αλλαγή μιας χώρας που ταλανίστηκε επί δεκαετίες από την κυριαρχία μιας αυταρχικής συντήρησης και την επιβολή μιας δικτατορίας.

Στην Έκθεση, ανάμεσα στο πλούσιο ανέκδοτο υλικό, εκτίθενται για πρώτη φορά,

-Αυθεντικά χειρόγραφα, ανέκδοτες φωτογραφίες, σημειώσεις, και αποσπάσματα ομιλιών του Ανδρέα και του Γεωργίου Παπανδρέου,

-Προεκλογικά σκίτσα της Ένωσης Κέντρου που αφορούσαν τη σύγκριση μεταξύ της πολιτικής της ΕΡΕ και του προγράμματος της Ένωσης Κέντρου,

-Επιστολές του Ανδρέα προς τον Γεώργιο Παπανδρέου, με τους προβληματισμούς του για την πορεία της Ένωσης Κέντρου, το 1966,

-Χειρόγραφα κείμενα του Ανδρέα Παπανδρέου για το ΠΑΚ,

-Αφίσες και φυλλάδια του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ,

-Χειρόγραφες σημειώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη περίοδο της Αντιπολίτευσης,

-Συγχαρητήρια επιστολή του Παναγιώτη Κανελλόπουλου προς τον Ανδρέα Παπανδρέου για την ανάληψη της πρωθυπουργίας το 1981, καθώς και επιστολές από δημιουργούς της Τέχνης (Κούν – Σολωμός),

-Χειρόγραφες σημειώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ως πρωθυπουργού – 1984, που απευθύνονται προς στελέχη του Κινήματος,

-Αποσπάσματα ομιλιών του για την οικονομία, την κοινωνία, την αποκέντρωση, την ισότητα, την παιδεία, που αναδεικνύουν το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και δηλώσεις του για το δημόσιο χρέος.

Η είσοδος στην Έκθεση, θα είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες.

 

Πηγή : cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ