Κρήτη | Κυκλοφοριακό έμφραγμα και σκουπίδια στην καρδιά του κέντρου | Photos

κρήτη-κυκλοφοριακό-έμφραγμα-και-σκου-354885

Μια εικόνα που δεν ταιριάζει καθόλου στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου αντικρίζει ντόπιος ή ακόμα και τουρίστας που θα τύχει να περάσει από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της πόλης και συγκεκριμένα από τις οδούς Θεοτοκοπούλου ,Αλμυρού αλλά και Ερωτοκρίτου.
3Στην συμβολή αυτών των οδών ο δρόμος στενεύει ασφυκτικά με τα διερχόμενα Ι.Χ να αναγκάζονται να περνούν είτε «σύριζα» από το σημείο είτε να κάνουν μανούβρες για να γλυτώσουν από ένα τρακάρισμα.
2Βέβαια εντύπωση προκαλούν τα εμπόδια που έχουν τοποθετηθεί ,από τη μία πλευρά του δρόμου ,σε μία προσπάθεια ενδεχομένως ,να γίνει πιο εύκολη η διέλευση των οχημάτων αλλά κυρίως να μη σταθμεύουν στο κομβικό αυτό σημείο προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.
1Όμως όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης της περιοχής, τα συγκεκριμένα εμπόδια έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδιους κάδους απορριμμάτων με την βρωμιά να πρωταγωνιστεί και τα μικρόβια να καιροφυλακτούν Δημιουργώντας έτσι μία ακόμη εστία μόλυνσης στην καρδιά του κέντρου και σε απόσταση αναπνοής μάλιστα από ξενοδοχείο που λειτουργεί εκεί αλλά και πάρκινγκ αυτοκινήτων με ότι αυτό συνεπάγεται για τους δεκάδες ξένους αλλά και Έλληνες τουρίστες που αφήνουν τα αυτοκίνητα του ή διαμένουν στο ξενοδοχείο.

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη περιοχή εδώ και χρόνια έχει «μπουχτήσει» τόσο από το ασύδωτο παρκάρισμα αλλά και το κυκλοφοριακό έμφραγμα που γεννάται λόγω στενότητας των δρόμων και οι πολίτες απευθύνουν έκκληση σε τροχαία και δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αλλάξει την κατάσταση.

Τουλάχιστον πρωινές ώρες που υπάρχει αυξημένη κίνηση θα έπρεπε να μην υφίσταται αυτή η κυκλοφοριακή αναρχία και να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων αλλά και των πεζών διότι και αυτοί είναι θύματα αυτής της κατάστασης καθώς ουκ ολίγες φορές, λόγω μικρών έως ανύπαρκτων πεζοδρομίων γίνονται ένα με τα σταθμευμένα αυτοκίνητα για να την γλυτώσουν από τα διερχόμενα.

Πηγή: neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook