Κρήτη | Καταδικάστηκαν οι γονείς που κλείδωσαν έξω τις ζωηρές κόρες

kores_minisiΈνοχους έκρινε το δικαστήριο τους δύο γονείς που δικάστηκαν για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, επιβάλλοντάς τους ποινή φυλάκισης 10 μηνών. Στη μητέρα ανέστειλε επί τριετία, στον πατέρα η ποινή μετατράπηκε προς 5 ευρώ ημερησίως, ενώ αφαιρέθηκε μία ημέρα από την κράτησή τους. Παράλληλα πρέπει να πληρώσουν και τα δικαστικά έξοδα. Και οι δύο άσκησαν έφεση.

Νωρίτερα η μητέρα και ο πατέρας των δύο κοριτσιών παρουσιάστηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου προκειμένου να δικαστούν καθώς μηνύθηκαν από τις κόρες τους.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό για την υπόθεση, τα κορίτσια διανυκτέρευσαν στη Μονή Καλυβιανής και, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο δικαστήριο η μεγάλη κόρη, ο πατέρας εδώ και καιρό δεν έμενε στο σπίτι και οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές. Η ίδια επέμεινε στο γεγονός πως ο πατέρας άλλαξε την κλειδαριά και τις άφησε έξω από το σπίτι.

Όπως πρόσθεσε η μεγάλη κόρη, βρισκόταν σε δουλειά στο Ηράκλειο όταν ενημερώθηκε από τη μικρή της αδελφή, η οποία την πήρε στο τηλέφωνο κλαίγοντας για τα όσα είχαν συμβεί. Μάλιστα είπε πως και η ίδια διαπίστωσε πως η κλειδαριά ήταν αλλαγμένη και τότε πήγε στη δουλειά της μητέρας της για να ζητήσει τα κλειδιά, όμως εκείνη τους παρέπεμψε στον πατέρα τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαφωνίες που φέρονται να είχαν με τα παιδιά τους για την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι οδήγησαν χθες τους δύο γονείς από τη Μεσαρά στο εισαγγελικό γραφείο για άσκηση ποινικής δίωξης και από εκεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, προκειμένου να δικαστούν για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ανήλικη κόρη τους πήγε αναστατωμένη στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών και κατέθεσε μήνυση κατά των γονιών της, έχοντας στο πλάι της την ενήλικη αδερφή της.

Και τα δύο κορίτσια, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να έδωσαν κατάθεση στους αστυνομικούς περιγράφοντας τα όσα τους οδήγησαν στο τμήμα, ενώ φέρονται να είπαν πως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής τους και προκάλεσε αυτήν την αντίδραση ήταν το γεγονός πως βρήκαν την κλειδαριά της πόρτας του σπιτιού τους αλλαγμένη και δεν μπορούσαν να μπουν μέσα.

Όπως ανέφερε στη “Νέα Κρήτη” από την πλευρά του ο κατηγορούμενος πατέρας, ναι μεν άλλαξε την κλειδαριά, αλλά γιατί είχε πρόβλημα, «μάγκωνε», όπως είπε χαρακτηριστικά, και μετά ξέχασε να δώσει τα νέα κλειδιά που είχε στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με την κατηγορούμενη μητέρα, που έκλαιγε συνεχώς, οι κόρες της σε έξαλλη κατάσταση πήγαν και τη βρήκαν στο σπίτι που εργαζόταν και της ζητούσαν τα κλειδιά, τα οποία όμως δεν είχε ούτε και εκείνη.

Με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο που τους ασκήθηκε, αφότου ήρθαν συνοδεία αστυνομικών από τη Μεσαρά και πέρασαν το εισαγγελικό κατώφλι, οι δύο γονείς βρέθηκαν ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, που έκανε άρση της προσωρινής κράτησής τους μετά τη μήνυση σε βάρος τους από το παιδί τους, και πήραν αναβολή για σήμερα.

Ωστόσο, το δικαστήριο ζήτησε να ενημερωθεί και η κόρη που υπέβαλε τη μήνυση, για να παραβρεθεί ενώπιόν του κατά τη σημερινή δίκη, καθώς απουσίαζε χθες, ενώ απαγορεύτηκε στους γονείς να επιστρέψουν στο σπίτι τους, ούτε καν στην ευρύτερη περιοχή που διαμένουν, μέχρι τη δίκη, ώστε να μην υπάρξουν νέες εντάσεις με τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τη μητέρα των κοριτσιών, τελικά τα παιδιά της μπήκαν στο σπίτι σπάζοντας ένα τζάμι ενώ, σύμφωνα πάντα με την ίδια, πάνω στην έντασή τους προκάλεσαν και άλλες φθορές στην κατοικία.

neakriti.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΦυλάκιση ενός έτους στον Ηλία Παναγιώταρο
Επόμενο άρθροΗ Wind διαγράφει τα χρέη όσων βρίσκονται στα όρια της φτώχειας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ