Κρήτη | Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

κρήτη-ημερίδα-ενημέρωσης-με-θέμα-την-α-614311

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 10:00πμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ευρωπαϊκού Σχολείου , ημερίδα ενημέρωσης με θέμα την αντιμετώπιση , προστασία και διαχείριση φυσικών καταστροφών.

Τη ημερίδα διοργάνωσαν ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολίτικης Προστασίας του Δήμου Ηράκλειου. Οι εισηγητές κατάφεραν να ενημερώσουν το κοινό και δέχτηκαν καταιγισμό ερωτήσεων εφόσον το θέμα είναι επίκαιρο λόγο των πρόσφατων καταστροφών στην Αττική.

Όπως δηλώνει ο συντονιστής την Ημερίδας και γραμματέας την Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ηρακλείου, Κανακαράκης Νεκτάριος , έπειτα από αίτημα που κατατέθηκε από τον Πρόεδρο της Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας Κυριο Χούπα Συμεών , η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα , από κοινού και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς Πυροσβεστική Υπηρεσία , Έκαβ, Προτεκτα Ηρακλείου οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την ημερίδα με θέμα την Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών.

Οι ερωτήσεις, οι απορίες και οι ανησυχίες του κοινού ήταν πολλές με έντονη την επιθυμία να πραγματοποιούνται συχνά αντίστοιχες ημερίδες με στόχο την πρόληψη και καλύτερη αντιμετώπιση σε τυχόν φυσικές καταστροφές. Η επομένη ημερίδα θα γίνει στον Άγιο Ιωάννη στο Γ Διαμέρισμα Ηρακλείου έπειτα από αίτημα του πολιτιστικού Συλλόγου

Οι φορείς που ήταν και παράλληλα εισηγητές ήταν το τμήμα Πολίτικης Προστασία του Δήμου Ηρακλείου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ και η εθελοντική Οργάνωση ΠΡΟΤΕΚΑΤ Ηρακλείου. Για την καλύτερη οργάνωση της ημεριδας αναπτυχθηκαν 2 ενότητες στην 1 ενότητα παρουσιάστηκε το θέμα με εισηγητή τον Γεώργιο Στρατήγη Υπεύθυνος Συντονισμού Εθελοντικών Ομάδων Πολίτικης Προστασίας Δήμου Ηρακλείου καθώς και > από την Πυροσβεστική Υπηρεσία από τον Υποπυραγό Μανουσακή Ιωάννη . Στην συνεχεία στην Β Ενότητα παρουσιάστηκαν εισηγήσεις με θέματα> και

 zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook