Κρήτη | “Ηθελα να τονε μισερώσω” είπε ο δράστης για το φονικό | Ένταση στη δίκη

κρήτη-ηθελα-να-τονε-μισερώσω-είπε-ο-248996

karampinaΗ ποινή των ισοβίων όπως και πρωτόδικα ήταν η χθεσινοβραδινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στα Χανιά για τον 43χρονο από το Βοριά, ο οποίος είχε σκοτώσει την άνοιξη του 2007 τον συγχωριανό του Μιχάλη Γαβαλά.

Η ένταση καθ’όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και η ισχυρή αστυνομική δύναμη ήταν από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της δίκης, η οποία ξεκίνησε προχθές και ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ με την ανακοίνωση της απόφασης.

Πρωτόδικα ο 43χρονος είχε καταδικαστεί επίσης σε ισόβια για τη δολοφονία του Μ. Γαβαλά στις 11 Απριλίου του 2007, οπότε και είχε στήσει ενέδρα στο θύμα του στο ποιμνιοστάσιο του στο Βοριά Μονοφατσίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», τότε ο δράστης είχε κρυφτεί έξω από το ποιμνιοστάσιο φορώντας κουκούλα και οπλισμένος με μια καραμπίνα. Τον πυροβόλησε πέντε φορές με κυνηγετική χρησιμοποιώντας μονόβολα. Ο δράστης στόχευσε στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και της κοιλιακής χώρας του θύματος προκαλώντας τον θάνατο του. Στη συνέχεια φεύγοντας έχασε την κουκούλα του, την οποία όμως στη συνέχεια βρήκαν οι αστυνομικοί στα πλαίσια της έρευνας τους. Τα δείγματα DNA που βρέθηκαν στην κουκούλα ήταν ίδια με αυτά του δράστη που ομολόγησε την ενοχή του.

Την ισόβια καταδίκη του ζήτησε στην αγόρευση της χθες το μεσημέρι η εισαγγελέας σημειώνοντας ότι ο δράστης είχε ξεκάθαρη ανθρωποκτόνο διάθεση καθώς είχε στήσει ενέδρα στο θύμα και φορούσε κουκούλα για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του.

“Ηθελα να τον μισερώσω”

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ανάφερε πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το θύμα αλλά να το τραυματίσει. «Ήθελα να τον μισερώσω, να τον αφήσω ανάπηρο για το κακό που μου είχε κάνει» είπε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε ό,τι είχε αναφέρει και πρωτόδικα για τους λόγους που τον έσπρωξαν στο φονικό. Νωρίτερα οι συγγενείς του θύματος και η πολιτική αγωγή είχαν αντικρούσει αυτά τα επιχειρήματα.

Ένταση

Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο κράτησε δύο ημέρες και δεν έλειψαν στιγμές μεγάλης έντασης ανάμεσα στους συγγενείς θύματος και θύτη. Πιο χαρακτηριστική η στιγμή που συγγενής του κατηγορούμενου πέταξε ένα μπουκάλι νερό προς τη μεριά των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής όταν υπέβαλλαν ερωτήσεις.

cretalive.gr

One thought on “Κρήτη | “Ηθελα να τονε μισερώσω” είπε ο δράστης για το φονικό | Ένταση στη δίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook