Κρήτη | Επιχειρηματίας καταδικάστηκε για απάτη

κρήτη-επιχειρηματίας-καταδικάστηκε-483849

Κατήγγειλε ότι του έκλεψαν υλικά αξίας 800.000 ευρώ και βρέθηκε … καταδικασμένος!

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και με αναγνώριση ελαφρυντικού καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για την κατηγορία της απόπειρας απάτης επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα των ιατρικών ειδών.

Ο επιχειρηματίας είχε καταγγείλει ότι έκλεψαν από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας του μία τεράστια ποσότητα ιατρικού εξοπλισμού και ορθοπεδικού υλικού. Μάλιστα για την μεταφορά του κλεμμένου φορτίου εκτιμάται ότι είχε «επιστρατευτεί» φορτηγό. Ο ίδιος ενόψει της μεγάλης επένδυσης που είχε κάνει, είχε προβεί σε ασφάλιση του εμπορεύματος για το ποσό του 1.600.000 ευρώ.

Η αξία του κλαπέντος υλικού υπολογίζεται γύρω στις 800.000 ευρώ.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι ήταν οικονομικά εύρωστος και δεν είχε καμία ανάγκη να προβεί σε μία τέτοια πράξη. Απέδωσε την κλοπή σε «χτύπημα» από τους ανταγωνιστές του, οι οποίοι επεδίωκαν να του κάνουν ζημιά και να τον κλείσουν καθώς η επένδυση που είχε κάνει ήταν η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, με ετοιμοπαράδοτα εμπορεύματα και με τεράστιες εκπτώσεις ενόψει και των εγκαινίων που προγραμμάτιζε να κάνει.

Ανέφερε ακόμα ότι είχε πληρώσει συνολικά ΦΠΑ 150.000 ευρώ ενώ τα κλεμμένα δεν μπορούσαν να διατεθούν στην αγορά καθώς είχε δοθεί λίστα με τον σειριακό τους αριθμό.

Το δικαστήριο ωστόσο τον έκρινε ένοχο, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα δεν υπήρξε κλοπή, όπως την κατήγγειλε ο επιχειρηματίας, αλλά πως ο ίδιος είχε σκηνοθετήσει την κλοπή προκειμένου να αποκομίσει όφελος.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook