Κρήτη | Επίσκεψη Αρναουτάκη στο έργο του ΒΟΑΚ Γούρνες-Χερσόνησος | Πότε θα παραδοθεί στην κυκλοφορία | Photos

κρήτη-επίσκεψη-αρναουτάκη-στο-έργο-το-359876

Το έργο στο τμήμα του ΒΟΑΚ Γούρνες-Χερσόνησος που ξαναδίνετε και πάλι στην κυκλοφορία το ερχόμενο Σάββατο 23 Απριλίου, το αργότερο την Κυριακή 24 Απριλίου, επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μαζί με τον διευθυντή του ΟΑΚ (Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης) Γιώργο Αγαπάκη, στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, και τον ανάδοχο του έργου.
8Μάλιστα όπως έγινε γνωστό οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα του ΒΟΑΚ θα συνεχιστούν από το Νοέμβριο του 2016 και αναμένεται το έργο με προϋπολογισμό 63 εκ. ευρώ να έχει παραδοθεί στη τελική μορφή του το πρώτο εξάμηνο του 2018.
1 (1)

Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης συμμετείχε σε σύσκεψη στο εργοτάξιο του έργου όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για την εξέλιξη της σημαντικής οδικής παρέμβασης στο συγκεκριμένο τμήμα του ΒΟΑΚ.
6 Μάλιστα ο διευθυντής του ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης προκειμένου να γίνει το έργο για την παράκαμψη της κυκλοφορίας στη παλιά εθνική οδό που είχε σαν αποτέλεσμα την επίσπευση των εργασιών στο συγκεκριμένο τμήμα του ΒΟΑΚ (Το έργο της παράκαμψης χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια.
4

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Υποδομών-Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη για όλα τα μεγάλα έργα-υποδομές της Κρήτης.
3 (1) Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την εξέλιξη των εργασιών στο τμήμα του ΒΟΑΚ Γούρνες-Χερσόνησος ανέφερε: «Τα χρονοδιαγράμματα τηρήθηκαν και το τμήμα του ΒΟΑΚ δίνεται και πάλι στη κυκλοφορία το ερχόμενο Σάββατο το αργότερο την ερχόμενη Κυριακή.

2 (1) Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί συνολικά το έργο το πρώτο εξάμηνο του 2018, είμαστε αισιόδοξοι γιατί οι ρυθμοί υλοποίησης είναι γρήγοροι. Θέλω να συγχαρώ τον ΟΑΚ τα στελέχη του που έχουν την ευθύνη του έργου, τον ανάδοχο, γιατί καταφέραμε για άλλη μια φορά να αποδείξουμε ότι με την καλή συνεργασία-συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών μπορούμε να ολοκληρώνουμε έργα που έχουν τελικό αποδέκτη τον πολίτη και την εξυπηρέτηση του».
9Ο Διευθυντής του ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης από την πλευρά του επεσήμανε: «Το έργο Γούρνες-Χερσόνησος στον ΒΟΑΚ είναι το μεγαλύτερο οδικό έργο που εκτελείται σήμερα στη Κρήτη. Ότι δουλειά κάναμε σε ένα μήνα δεν κάναμε σε 6 μήνες, γιατί με την εκτροπή της κυκλοφορίας γίνανε πάρα πολλές εργασίες. Όλοι οι στόχοι που βάλαμε για την εκτέλεση των εργασιών επιτεύχθηκαν.

Η διαδικασία μάλιστα της εκτροπής της κυκλοφορίας στη παλιά εθνική πέτυχε με την σημαντική βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης, έργο που μας βοήθησε στη βελτίωση της βατότητας της παλιάς εθνικής οδού. Η εκτροπή έγινε ομαλά και ο στόχος επιτεύχθηκε. Από το Νοέμβριο του 2016 και μετά θα μπούμε στη τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του έργου ώστε να παραδοθεί τέλος του 2017 αρχές του 2018.

Ο δρόμος του ΒΟΑΚ Γούρνες-Χερσόνησος θα ανοίξει για τους οδηγούς το Σάββατο του Λαζάρου το αργότερο την Κυριακή των Βαΐων το μεσημέρι». Συνολικά το έργο του ΒΟΑΚ Γούρνες-Χερσόνησος έχει μήκος 10 περίπου χιλιόμετρα, ο προϋπολογισμός του είναι 63 εκ. ευρώ και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών-Μεταφορών.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την επερχόμενη συνάντηση του στην Αθήνα με τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη υπογράμμισε: «Πριν από λίγο είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό τον κ. Σπίρτζη με τον οποίο τις επόμενες ημέρες θα έχω συνάντηση στην Αθήνα για όλες τις μεγάλες υποδομές της Κρήτης. Στόχος είναι να ξεκινήσει το έργο Εξάντη-Πάνορμο που είναι ενταγμένο στη νέα Προγραμματική Περίοδο, θα συζητήσουμε για τις εξελίξεις συνολικά στον ΒΟΑΚ, την επέκταση του αεροδρομίου Ηρακλείου που βρίσκεται σε καλό δρόμο, το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, αλλά και τον ΝΟΑΚ που δεν ξεχνάμε. Επίσης η γέφυρα Χαμέζι-Σητεία που χρειάζεται να δοθεί η έγκριση χρηματοδότησης για να δημοπρατηθεί και να ολοκληρωθεί το έργο» και πρόσθεσε:

«Ο μεγάλος μας στόχος είναι η υλοποίηση της πρόταση μας να γίνει ο ΒΟΑΚ με ρήτρα διαθεσιμότητας χωρίς διόδια ή να προταθεί στο «πακέτο Γιούνγκερ» και πάλι χωρίς διόδια. Με τον Υπουργό θα εξετάσουμε ακόμη τις εξελίξεις που υπάρχουν για τον δρόμο της Μεσαράς όπου αναμένεται η έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου που θα εγκρίνει τη σύμβαση για να ξεκινήσει το έργο το επόμενο δίμηνο. Επίσης μια σειρά άλλων μικρότερων έργων για τα οποία έχει την ευθύνη η Περιφέρεια και είναι ενταγμένα στο Περιφερειακό μας Πρόγραμμα, ώστε να μπορούν την επόμενη τριετία να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν».

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε γνωστό τέλος ότι τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στον ΒΟΑΚ Χανίων όπου και εκεί εκτελούνται σημαντικές εργασίες αναβάθμισης για την οδική ασφάλεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook