Κρήτη | Εκδήλωση ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής

κρήτη-εκδήλωση-ενημέρωσης-για-την-αντ-440498

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου το Εργαστήριο Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό κέντρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης) οργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής στα πλαίσια της 3ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς που πραγματοποιεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council – ERC www.erc.edu).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 από τις 10:00 έως τις 20:00 στο αίθριο της Λότζια. Ανάλογες εκδηλώσεις γίνονται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά την καρδιακή ανακοπή.

Η καρδιακή ανακοπή είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου παγκοσμίως, με 300.000 θύματα το χρόνο στην Ευρώπη. Ωστόσο η έγκαιρη αναγνώριση και η διενέργεια ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης) από τους παρευρισκόμενους θα μπορούσε να αυξήσει τα ποσοστά επιβίωσης σημαντικά.

Η εκδήλωση, με κεντρικό σύνθημα «Τα χέρια σας μπορούν να σώσουν περισσότερες ζωές», έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό πάνω στο θέμα της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, μιας απλής διαδικασίας που με μόνο εργαλείο τα χέρια μας μπορεί να επανεκκινήσει μια καρδιά!

Στην εκδήλωση θα γίνει προβολή ενημερωτικών βίντεο, επιδείξεις αντιμετώπισης της καρδιακής ανακοπής και πρακτική εξάσκηση όσων απο τους παρευρισκόμενους το επιθυμούν με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών του ERC. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.restartaheart.eu και τη σελίδα της πρωτοβουλίας μας στο facebook: www.facebook.com/blsheraklion

Για οποιαδήποτε πληροφορία e-mail: [email protected] και στο τηλέφωνο 6985897191 (Αναστασία Σπαρτινού – Διευθύντρια σεμιναρίων ERC).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook