Κρήτη | Εγκρίθηκε η μελέτη για τον κόμβο της Αγίας Πελαγίας

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. (ΟΑΚ ΑΕ), (αρμόδια Διεύθυνση Συγκοινωνιακών ‘Εργων του ΟΑΚ ΑΕ) , ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚ ΑΕ την 25η-8ου-2016 ενέκρινε την οριστική συγκοινωνιακή μελέτη «Κατασκευή 2 ασφαλών εισόδων – εξόδων στην εθνική οδό αρ.90 του ΒΟΑΚ στις περιοχές των συμβολών προς Αγία Πελαγία και προς Αχλάδα», μετά από ομόφωνη γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου του ΟΑΚ ΑΕ. Την 13η-6ου-2016 είχαν εγκριθεί από την ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.Σ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία του έργου.

Η μελέτη αφορά την προσθήκη 2 κλάδων τόσο στον Α/Κ της Αγίας Πελαγίας, όσο και στον Α/Κ της Αχλάδας επί του ΒΟΑΚ στην περιοχή του Δήμου Μαλεβυζίου του Νομού Ηρακλείου. Με την κατασκευή των κλάδων αυτών θα αποφεύγονται οι ισόπεδες αριστερές στροφές – διασταυρώσεις , καθώς οι κινήσεις προς Αγία Πελαγία και οι κινήσεις προς Ρέθυμνο θα γίνονται ομόρροπα και στους 2 Α/Κ κόμβους.

Με την μελέτη αυτή και την κατασκευή του αντίστοιχου έργου επιδιώκεται όχι η συνολική αναβάθμιση-ανακατασκευή των 2 κόμβων , αλλά η βελτίωση της οδικής ασφάλειας με την κατάργηση των αριστερών στροφών, που είναι βασική αιτία ατυχημάτων καθώς και η διενέργεια της κυκλοφορίας μέσω ομόρροπων κινήσεων. Ο Προυπολογισμός του αντίστοιχου έργου είναι 3.500.000 €.

‘Ηδη το σχετικό έργο έχει ενταχθεί στο ΠΔΕ και συγκεκριμένα στην ΣΑΕ 2015ΣΕ07100003 και ο ΟΑΚ ΑΕ μέσω της Δ/νσης Συγκοινωνιακών Έργων έχει ζητήσει την ανάληψη δέσμευσης υποχρεώσεων (διάθεση πίστωσης) 3.500.000€ , από το ΥΠΟΜΕΔΙ προκειμένου να προκηρύξει το έργο με ανοικτή διαδικασία , σύμφωνα με τον νέο Νόμο 4412/2016 «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)

Υπενθυμίζουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή από Α/Κ Λινοπεραμάτων μέχρι Α/Κ Φόδελε εκπονείται μελέτη ριζικής αναβάθμισης του ΒΟΑΚ με νέα χάραξη μήκους 16 Km και διατομή αυτοκινητοδρόμου με διαχωρισμένο οδόστρωμα 2+2 κλάδων και Λωρίδα ‘Εκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ). Η μελέτη αυτή βρίσκεται στο στάδιο έγκρισης του Λειτουργικού Σχεδιασμού (Προκαταρκτικός Προσδιορισμός Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων – ΠΠΠΑ, & Προωθημένη Αναγνωριστική).

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠήρε Κολόκα ο Εργοτέλης
Επόμενο άρθροΧανιά | Ζωντάνεψε η έρημος του Γκιώνα | Photos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ