Κρήτη | Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου για τα δεδουλευμένα τους | Photos

κρήτη-διαμαρτύρονται-οι-εργαζόμενοι-660223

Τα σωματεία εργαζομένων του ΠαΓΝΗ και του Βενιζελείου μαζί με τους εργαζόμενους στη σίτιση, την καθαριότητα και την φύλαξη πραγματοποίησαν μια μεγάλη συγκέντρωση στην διοίκηση της 7ης ΥΠΕ διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Η ανακοίνωση:

» Οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους έδωσαν την απάντηση που έπρεπε στη διοίκηση της ΥΠΕ και στην ηγεσία του υπουργείου όταν κουνούσαν το χέρι στο σωματείο μας και έλεγαν ότι είμαστε απομονωμένοι από τους εργαζομένους. Έδωσαν απάντηση και στα διάφορα παπαγαλάκια που έλεγαν ότι με τις συμβάσεις αυτές σιγουρεύουν την δουλειά τους και ότι χρειάζεται να έχουν εμπιστοσύνη στις διοικήσεις.

Η διοίκηση του σωματείου χαιρετίζει τους συναδέλφους που συνέβαλαν για την επιτυχία της συγκεκριμένης κινητοποίησης, όπως και των προηγούμενων ημερών κόντρα σε εκβιασμούς και παραινέσεις να μην ακολουθούν το σωματείο, χαιρετίζουμε ιδιαίτερα την ανάδειξη του κοινού αγωνιστικού μετώπου μονίμων και συμβασιούχων εργαζομένων.

Αποδείχτηκε αυτό που καθημερινά λέμε, ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος πάρα μόνο αυτός που δεν δίνεται. Η πίεση που ασκούν οι εργαζόμενοι όταν αγωνίζονται με αιτήματα που καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες, με συντονισμό και αποφασιστικότητα δείχνει ότι μπορεί να φέρουν αποτελέσματα.

Η οργή και η αγανάκτηση δεν ήταν μόνο για την απληρωσιά αλλά και για τη συνεχόμενη αβεβαιότητα κάθε φορά που υπογράφουν μια νέα σύμβαση που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από ότι υπόσχονται οι κυβερνώντες.

Η διοίκηση της ΥΠΕ επιχείρησε για άλλη μια φορά να διασκεδάσει την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων με λόγια συμπάθειας και κατανόησης και να μεταφέρει το πολιτικό ζήτημα σε πρόβλημα δήθεν υπηρεσιών. Με τη μαχητική παρουσία των εργαζόμενων, η υποδιοικήτρια κα Γιακουμάκη, στο «και πέντε» ενημέρωσε ότι τα εντάλματα υπεγράφησαν και ότι από βδομάδα θα συζητηθεί στη Βουλή τροπολογία-ρύθμιση που θα διασφαλίζει την εργασία τους μέχρι το τέλος της σύμβασης (τέλος του 2019). Βέβαια δεν απάντησε τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι που είναι σε παράταση καθώς και το πιο σημαντικό: τι θα γίνει με τους εργαζόμενους μετά τη λήξη της σύμβασης.

Από πλευράς σωματείου ξεκαθαρίσαμε ότι οι εργαζόμενοι δεν τσιμπάνε από τους ελιγμούς της κυβέρνησης και διεκδικούν να μονιμοποιηθούν και να έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα (δηλαδή 8ωρο, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, ο χώρος εργασίας να είναι οριοθετημένος, ο χρόνος εργασίας να μην χωρίζεται σε ενεργό και ανενεργό, να μην εκτελούν αλλότρια καθήκοντα κ.α.). Αν πραγματικά ήθελε η κυβέρνηση θα καταργούσε το αίσχος των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Για άλλη μια φορά τονίσαμε ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν μόνιμες και πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου. Το προσωπικό του νοσοκομείου εργάζεται καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες εντατικοποίησης και εξουθένωσης λόγω της έλλειψης προσωπικού, προκειμένου οι ασθενείς, οι συνοδοί και οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ να βρίσκονται σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ετοιμότητα για την πληρωμή τους, για τους συναδέλφους που είναι σε παράταση και κυρίως για τη διεκδίκηση της εργασίας τους μετά το 24μηνο. Να μην εφησυχάσουν από τις πρόσκαιρες λύσεις. Να μην γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα στην «καλή» κυβέρνηση και τους «κακούς παρέδρους». Να μην «τσιμπήσουν» στο επιχείρημα των περίφημων προκηρύξεων με την αυξημένη μοριοδότηση.

Συνάδελφοι, έχουμε μπροστά μας έναν σκληρό και διαρκή αγώνα που δεν τελειώνει σήμερα. Συνεχίζουμε με την συμμετοχή μας στην εκδήλωση που διοργανώνει το σωματείο μας στις 8 του ΜΑΡΤΗ, ΤΙΜΩΝΤΑΣ όπως αξίζει την ΓΥΝΑΙΚΑ της βιοπάλης μέσα σε συνθήκες εκμετάλλευσης, εντατικοποίησης και εργασιακής ανασφάλειας.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook