Κρήτη | Δείτε πώς κάλυψαν «κρατήρα» που έσκαψαν για να βρουν βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης

κρήτη-δείτε-πώς-κάλυψαν-κρατήρα-που-724706

«Σουρωτήρι» έχει γίνει ο Άγιος Σίλας στην Κρήτη με τις τρύπες να καλύπτονται όπως όπως για να περνούν οχήματα και πεζοί.

Η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ) σκάβει, έχει γεμίσει κρατήρες τον οικισμό, αλλά δεν μπορεί ως τώρα να βρει την αιτία του κακού για τη βλάβη που έχει προκύψει εδώ και μια ολόκληρη εβδομάδα!

Από την περασμένη Παρασκευή συνεργείο της ΔΕΥΑΗ προσπαθεί να ανακαλύψει σε ποιο σημείο υπάρχει βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού, βλάβη που έχει ως αποτέλεσμα να έχουν μείνει χωρίς νερό αρκετά σπίτια.

Μια ακόμα τεράστια λακκούβα ανοίχτηκε χθες πάνω στον κεντρικό δρόμο, χωρίς και πάλι να βρεθεί το επίμαχο σημείο, και με το συνεργείο να συνεχίζει σήμερα το σκάψιμο λίγο παρακάτω.

Σύμφωνα με τον υδρονομέα της περιοχής κ. Καλλονάκη, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού κόπηκε μια σωλήνα ύδρευσης, με αποτέλεσμα να περάσουν στη ροή χώματα και πέτρες που έφραξαν σε άγνωστο σημείο το υπόγειο δίκτυο.

«Έχουμε ένα πρόβλημα εδώ στον Άγιο Σίλα με το νερό. Παρουσιάστηκε πρόβλημα με τη σωλήνα από ζημιά που έγινε από μηχάνημα του Δήμου. Πέρασαν φερτά υλικά μέσα. Προσπαθούμε να ξεφράξουμε τη σωλήνα που είναι φραγμένη από τη περασμένη Παρασκευή. Έχουμε σκάψει σε 4 διαφορετικά σημεία. Δεν έχουμε βρει δυστυχώς ακόμα το πού έχει γίνει η ζημιά», ανέφερε ο κ. Καλλονάκης.

Τέσσερις κρατήρες μέσα στο χωριό

Από την περασμένη Παρασκευή προσπαθεί το συνεργείο της ΔΕΥΑΗ να ανακαλύψει σε ποιο ακριβώς σημείο υπάρχει η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τέσσερις κρατήρες έχουν ανοιχτεί μέχρι στιγμής, με τον τελευταίο να βρίσκεται καταμεσής του κεντρικού δρόμου του χωριού. Ακόμα και ένας κάδος απορριμμάτων έχει επιστρατευτεί για να καλυφθεί το κενό και να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα.

Μετά την παρέμβαση που έδωσε νερό σε αρκετά από σπίτια, η τρύπα έκλεισε πρόχειρα, με προοπτική να ανοίξει και πάλι την επόμενη μέρα. Σήμερα έχει προγραμματιστεί να ανοιχτεί μία ακόμα τρύπα πάνω στον δρόμο, με το συνεργείο να είναι αισιόδοξο ότι αυτή τη φορά θα καταφέρει να βρει το πρόβλημα και να αποκαταστήσει τη ζημιά. Αν και η επόμενη επιχείρηση αποβεί άκαρπη, το συνεργείο θα συνεχίζει να σκάβει τον Άγιο Σίλα έως ότου εντοπιστεί το σημείο της βλάβης.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook