Κρήτη: Αυτή είναι η φάλαινα των 5 μέτρων που βγήκε στην ακτή – Η εξήγηση των ειδικών | Photos

κρήτη-αυτή-είναι-η-φάλαινα-των-5-μέτρων-586958

Υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλαν από το πρωί της Παρασκευής οι λιμενικοί προκειμένου να τραβήξουν το μικρό φαλαινάκι προς τα μέσα, κάτι όμως ιδιαίτερα δύσκολο αφού είχε χάσει τον προσανατολισμό του  στην ευρύτερη περιοχή των Καλών Λιμένων.

Οι φωτογραφίες δείχνουν την επιχείρηση διάσωσή της, νότια της Κρήτης ,στην περιοχή Καραβόβρυση ,η οποία είχε θετική έκβαση αφού κατάφερε τελικά να απεγκλωβιστεί από τη στεριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με ιδιωτικό σκάφος τράβηξαν στα βαθιά το θηλαστικό, μήκους 5 μέτρων, και την άφησαν στο ανοιχτό πέλαγος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το θηλαστικό δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά. Έφερε μόνο εκδορές από τον εγκλωβισμό του στα βράχια.

 

Η φάλαινα έχασε τον προσανατολισμό της

Σύμφωνα με πληροφορίες, με ιδιωτικό σκάφος τράβηξαν στα βαθιά το θηλαστικό, μήκους 5 μέτρων και το άφησαν στο ανοιχτό πέλαγος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το θηλαστικό δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά. Έφερε μόνο εκδορές από τον εγκλωβισμό του στα βράχια.

Υπενθυμίζεται πως στο σημείο είχε φτάσει κτηνίατρος, ενώ είχε ειδοποιηθεί και το ΕΛΚΕΘΕ χωρίς να χρειαστεί τελικά να επέμβουν. Πάντως οι λιμενικές αρχές έκαναν λόγο για ένα φαινόμενο σπάνιο για τα δεδομένα της ευρύτερης περιοχής ενώ το φαλαινάκι πιθανολογείται ότι έχασε τον προσανατολισμό του και κατέληξε στη συγκεκριμένη παραλία.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook