Κρήτη | Ανώγεια: Δεν είναι αυτός που παραδόθηκε ο δολοφόνος, λέει ο αδερφός του θύματος

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τη δολοφονία του 23χρονου Μανώλη Στρατάκη για κτηματικές διαφορές στα Ανώγεια καθώς λίγο μετά την παράδοση στις αρχές του 54χρονου – που ήταν ο βασικός καταζητούμενος από τις αρχές – τον οποίο συνόδευε ο επίσης 23χρονος γιος του, ο αδερφός του θύματος υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος που παραδόθηκε δεν είναι ο δολοφόνος.

«Η αστυνομία δεν μας έχει πει ακόμα τίποτα… αυτός παραδόθηκε ή τον έπιασαν; Μπορεί να παραδόθηκε, αλλά δεν είναι ο γέρος ο φονιάς, αλλά ο γιος του. Αυτό που σας λέω είναι και με κάνει να το πιστεύω. Δεν μπορώ να μιλήσω άλλο. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας» είπε αποκλειστικά στο protothema.gr ο αδερφός του άτυχου Μανώλη.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του δράστη, Γιώργος Κοκοσάλης που συνεργάζεται με τον Διονύσιο Βέρρα δήλωσε, επίσης, στο protothema.gr ότι «ο πελάτης μου παραδόθηκε με σεβασμό προς τις αστυνομικές αρχές και έπραξε αυτό που αρχικά είχε υποσχεθεί πως θα κάνει. Από δω και πέρα όλη αυτή η διαδικασία απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και σοβαρότητα γιατί οι ψυχολογικές προεκτάσεις είναι μεγάλες και χρειάζεται αποκατάσταση της ηρεμίας».

Το χρονικό του φονικού

Το κακό έγινε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής όταν ο 23χρονος Μανώλης Στρατάκης πυροβολήθηκε θανάσιμα στο στήθος μετά τις επί εξάμηνο διαφορές των δύο οικογενειών για ένα βουνό που χρησιμοποιούσαν ως βοσκοτόπια για τα πρόβατά τους.

Μετά το φονικό τα μέλη της οικογένειας του 54χρονου εξάδελφου του που θεωρήθηκε ο δράστης της επίθεσης, εξαφανίστηκαν από το χωριό.

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, ο 54χρονος μετά από συνεννόηση του συνηγόρου του και των αρχών, παραδόθηκε στο δρόμο των Σισών, στα σύνορα των νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνου και στη συνέχεια, με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνης.

Η παράδοσή του έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα προκειμένου να μην πυροδοτηθούν περαιτέρω εντάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες ανάμεσα στις οικογένειες του φερόμενου ως δράστη και του θύματος, ενώ ισχυρή είναι η δύναμη της ΕΛΑΣ που παραμένει στα Ανώγεια.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας στο σημείο της συμπλοκής από όπου και συλλέγονται στοιχεία που θα διαφωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το φονικό καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες και από άλλο όπλο.

Πηγή : protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ