Κρήτη | Ανεπηρέαστος ο τουρισμός από τη διπλωματική κόντρα Ελλάδας-Ρωσίας

κρήτη-ανεπηρέαστος-ο-τουρισμός-από-τη-723607

Αύξηση άνω του 5% καταγράφεται φέτος από την αγορά της Ρωσίας προς την Ελλάδα σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο οργανισμός τουρισμού της Ρωσίας, ROSTOURISM, και η ένωση των τουριστικών γραφείων και πρακτορείων της Ρωσίας, ATOR.

Ο Γεώργιος Μασμανίδης, Γενικός διευθυντής της Mouzenidis Travel Greece, δήλωσε ότι η ζήτηση παραμένει στα επίπεδα του προηγούμενου έτους. «Σημειώνεται το early booking, ο αριθμός των κρατήσεων μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου παραμένει ικανοποιητικός», δηλώνει ο κ Μασμανίδης. Η Μαρίνα Μακάρκοβα, προϊσταμένη του τμήματος δημοσίων σχέσεων του τουριστικού πράκτορα Coral Travel, επιβεβαιώνει επίσης ότι «υπάρχουν ήδη αιτήσεις για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο».

Σύμφωνα με την ANEX Tour, η ζήτηση για τουριστικά πακέτα στην Ελλάδα παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο, αλλά αυτή τη σεζόν οι πελάτες κάνουν περισσότερες κρατήσεις σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων.

Πολλοί τουριστικοί πράκτορες σημειώνουν αύξηση των πωλήσεων της Ελλάδας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι μεγαλύτερη δυναμική των κρατήσεων για την Ελλάδα (+40%) καταγράφηκε στην TUI Russia λόγω των άριστων αποτελεσμάτων των προκρατήσεων. Στην «Intourist» σημειώνεται αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα κατά περίπου 10%, στην Biblio-Globus κατά 12,6% και  στην PEGAS Touristik κατά 15-20%.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι η Κρήτη και η Ρόδος, μετά έρχονται η Κέρκυρα, η Κως και η Ζάκυνθος. Τα ηπειρωτικά θέρετρα της Ελλάδας έχουν επίσης σε ζήτηση φέτος.

Σύμφωνα με τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες, αυτή τη σεζόν οι ανταγωνιστές της Ελλάδας στη ρωσική αγορά είναι η Τουρκία, η Κύπρος, η Ισπανία και η Ιταλία. Συγκεκριμένα στις πρώτες τρεις θέσεις βρίσκονται οι πιο οικονομικοί προορισμοί της Μεσογείου Τουρκία, Τυνησία και τα εγχώρια τουριστικά θέρετρα της Ρωσίας, που προσφέρουν πολύ οικονομικές διακοπές για το μέσο Ρώσο επισκέπτη. Κατόπιν ακολουθούν οι πιο premium προορισμοί, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ισπανία, που έχουν υψηλότερες τιμές, με την Ελλάδα να ξεχωρίζει με τουριστικό μερίδιο 8%, όταν Κύπρος και Ισπανία κατέχουν το 4-4,5%.

Η Irina Tyurina, εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Ρωσικής Τουριστικής Βιομηχανίας (ATOR) σε δήλωσή της στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ αναφέρει: «Οι τουριστικοί πράκτορες λένε ότι η Ελλάδα πουλάει καλά και φέτος οι προκρατήσεις επίσης δούλεψαν καλά- σε πολύ ελκυστικές τιμές, πολλά καταλύματα, ιδιαίτερα ακριβά ξενοδοχεία ξεπούλησαν, παρά το γεγονός ότι οι ξενοδόχοι αύξησαν τις τιμές τους σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2017.

Οι Ρώσοι τουρίστες εξακολουθούν να κάνουν κρατήσεις» και συνεχίζει «η άνοδος της Τουρκίας δεν θα επηρεάσει αρνητικά τις επισκέψεις στην Ελλάδα, καθώς η Τουρκία προσφέρει κυρίως μεσαίας ποιότητας καταλύματα, ενώ η Ελλάδα προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία σε ξενοδοχεία και θέρετρα. Ορισμένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες λένε ότι οι πωλήσεις για την Ελλάδα ξεπερνούν το 20% σε σύγκριση με πέρυσι, και οι προϋπολογισμοί των πακέτων εξαιτίας της ζήτησης υψηλότερης ποιότητας ξενοδοχείων, έχει αυξηθεί κατά 25-30%.»

Οι τιμές διαμονής στα ελληνικά ξενοδοχεία, σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες, αυξήθηκαν κατά 5-15%, ανάλογα με την κατηγορία ξενοδοχείου. Συνολικά η εικόνα είναι καλή και επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία αφίξεων των Ρώσων επισκεπτών κατά το 1ο εξάμηνο του έτους, όπου ξεπέρασαν του 305.000.

Αποδεικνύεται ότι οι επιλογές των Ρώσων τουριστών δεν έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τη διπλωματική κόντρα Ρωσίας-Ελλάδας των τελευταίων μηνών και έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον ελληνικό τουρισμό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook