Κρήτη | Αναμένονται τα πορίσματα για τους νεκρούς στα μπαλκόνια του νοσκομείου

κρήτη-αναμένονται-τα-πορίσματα-για-το-121357
nosoko
Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ένορκη διοικητική εξέταση που έχει ζητηθεί και θα ολοκληρωθεί ως τις 7 Φεβρουαρίου για τους νεκροθαλάμους του Βενιζελείου νοσοκομείου και την ασέβεια στους νεκρούς.
Τα σχετικά πορίσματα αναμένονται με ενδιαφέρον, αν και όπως έχει γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες από την πλευρά της Διοίκησης, δεν προωθείται κάποια ουσιαστικη λύση. Η εντολή που έχει δοθεί είναι να μπει ένα μεγαλύτερο κοντέινερ στο σημείο και ίσως κάποια πέργκολα, ενώ θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να δοθεί εντολή για μεταφορά των νεκροθαλάμων από το σημείο.

Αντ’ αυτού όμως, οι ιθύνοντες του νοσοκομείου, ζητούν από τους συγγενείς των νεκρών, τους πολίτες ( ασθενείς και επισκεπτες) και το προσωπικό του νοσοκομείου, να κάνουν υπομονή για τουλάχιστον 18 μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί ο νέος μόνιμος θαλαμος του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Μέχρι τότε, ακόμη κι αν το κοντέινερ μεγαλώσει, είναι πιθανό, οι νεκροί να συνεχίσουν να περιφέρονται σε διαδρόμους και μπαλκόνια, σε κοινή θέα, προκαλώντας την οργή των ζωντανών.

Η μαρτυρία που φιλοξενήθηκε στο CretePlus.gr από συνοδό ενός ασθενή που απεβίωσε, τα λέει όλα:

«Είχα 15 μέρες δικό μου άνθρωπο που νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική Κλινική και όσο ήμουν εκεί, δεν τολμούσα να βγω στο μπαλκόνι, γιατί από κάτω έβλεπα που έντυναν τον νεκρο. Έβλεπα καθημερινα να πηγαινοέρχονται οι νεκροφόρες και να είναι κάτω οι ανοιγμένες κασες. Πραγματικά συγκλονιστικές εικόνες», είχε δηλώσει η ίδια, η οποία από ότι φαίνεται δεν θα είναι η μοναδική από αυτές που θα καταγραφούν στο μέλλον.

Πηγή: creteplus.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook