Κρήτη | Ακόμη και με σακούλες γεμάτες ευρώ αγοράζουν πολυτελή αυτοκίνητα!

κρήτη-ακόμη-και-με-σακούλες-γεμάτες-ευ-270251

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα των πρώτων ανεπίσημων στοιχείων για τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων για τον μήνα που διανύουμε.

Ως γνωστόν οι τελευταίες ημέρες του Ιουνίου αλλά κυρίως οι πρώτες του Ιουλίου επισκιάστηκαν από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Άλλοι προβληματίστηκαν, περισσότεροι αγωνιούσαν ενώ πολλοί ήταν και αυτοί που πανικοβλήθηκαν.

Οι κλειστές τράπεζες έφεραν αβεβαιότητα και αγωνία για τον καθένα που είχε εναποθέσει εκεί τους κόπους του. Η αγορά αυτοκινήτου ουσιαστικά πάγωσε αλλά υπήρξαν και κάποιες παραγγελίες που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα γινόντουσαν ποτέ.

Υπήρξε σημαντική ζήτηση για πολυτελή ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΑ αυτοκίνητα. Όπως αναφέρει στο CretePlus.gr στέλεχος αντιπροσωπείας αυτοκινήτων του Ηρακλείου:

« Αυτές τις ημέρες υπήρχαν πελάτες που έμπαιναν στην έκθεση και ρωτούσαν πιο μοντέλο είναι ετοιμοπαράδοτο, χωρίς να τους ενδιαφέρει το χρώμα ή το επίπεδο εξοπλισμού. Στοιχεία που σε άλλες περιπτώσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση μιας πώλησης. Η επόμενη ερώτηση ήταν αν μπορέσουν να εξοφλήσουν άμεσα όλο το ποσό μέσω e-banking».

Στον πανικό του ο κόσμος προσπαθούσε να… ξεφορτωθεί τα ευρώ και να τα «επενδύσει» σε αγαθά που κατά τη γνώμη του θα κρατούσαν έστω ένα σημαντικό μέρος της αξίας τους, όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα των πολιτικών εξελίξεων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που μας αναφέρει ο Ηρακλειώτης ντίλερ: «Υπήρξε πελάτης σε αντιπροσωπεία της πόλης όπου αγοράστηκε αυτοκίνητο, από τα λεγόμενα premium και εξόφλησε σε μετρητά. Το ποσό ήταν αρκετά μεγάλο και το μετέφερε σε σακούλα του σούπερ μάρκετ!».

creteplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook