Κρήτη | Έτσι είναι ο φουρόγατος | Σπάνιο βίντεο του κρητικού αγριόγατου!

κρήτη-έτσι-είναι-ο-φουρόγατος-σπάνιο-224927

Ένα σπάνιο βίντεο με τον Κρητικό αγριόγατο ή Φουρόγατο δημοσίευσε ο Λεωνίδας Λαγογιάννης. Ο Κρητικός αγριόγατος ή Φουρόγατος (Felis silvestris cretensis) είναι ένα υποείδος της αγριόγατας που ζει στις κορυφές των Λευκών Oρέων, στο φαράγγι της Σαμαριάς και στο δάσος του Ρούβα.

Καταγράφεται ως είδος για πρώτη φορά το 1953. Το ζώο αυτό θεωρούταν για πολλά χρόνια εξαφανισμένο είδος, μέχρι το 1996 όπου 2 φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο της Περούτζια αιχμαλώτισαν ένα άτομο, ενώ υπήρχαν πολλές αναφορές από βοσκούς.

Ο Κρητικός αγριόγατος είναι μεγαλύτερος από τις οικόσιτες γάτες και τα αρσενικά έχουν μήκος 50 εκατοστά ενώ η ουρά τους φτάνει τα 30 εκατοστά. Η ουρά του είναι στενή στη βάση και φουντωτή στην άκρη. Στην ουρά του υπάρχουν μαύροι δακτύλιοι. Τρέφεται κυρίως με λαγούς και ζει σε πουρναρότοπους και σε θαμνώνες μεσογειακής βλάστησης με αραιά δέντρα σε υψόμετρο 900 με 1200 μέτρων. Γεννάει 4-7 μικρά 1-2 φορές το χρόνο.

zarpa.gr

2 thoughts on “Κρήτη | Έτσι είναι ο φουρόγατος | Σπάνιο βίντεο του κρητικού αγριόγατου!

  1. Η γάτα στο βίντεο δεν έχει καμία σχέση με την Κρήτη. Αυτό το είδος λέγεται «Γάτα τού Πάλλας» και βρίσκεται στην κεντρική Ασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook