Κρήτη | Έτσι έστηναν απάτες κι «έφαγαν» 17 εκατ. ευρώ: Σοκάρει η δικογραφία για το κύκλωμα

κρήτη-έτσι-έστηναν-απάτες-κι-έφαγαν-130914

tokoglyfoi5-620x330Μεγαλοδικηγόροι, λογιστές και Δημόσιοι υπάλληλοι είναι μέλη της συμμορίας. Οι κατηγορίες είναι μεταξύ άλλων τοκογλυφία, εκβιασμός και απάτη σε βαθμό κακουργήματος.

Όπως προκύπτει από την δικογραφία που σας παρουσιάζουμε, αρχηγός της οργάνωσης είναι ο Δ.Τ.

Αυτός ελάμβανε τις βασικές αποφάσεις και συντόνιζε την όλη επιχείρηση.

Μάλιστα,έκανε πολυτελέστατη ζωή ενώ δηλώνει άνεργος και μάλιστα η φορολογική του δήλωση είναι μηδενική.

4

Η σύζυγος του, εμπλέκεται και εκείνη στο κύκλωμα και μάλιστα είναι ιδιοκτήτρια διαφημιστικής εταιρίας την οποία μεταβίβασε σε «αχυράνθρωπο».

Μέσω της εταιρίας εξαπατήθηκε οικονομικά τόσο το Ελληνικό κράτος όσο και ιδιώτες επιχειρηματίες με αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Είναι επίσης μέτοχος σε εταιρία «βιτρίνα» της οργάνωσης.

Η ίδια ωστόσο προανακριτικά αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στην οργάνωση.

Από τα ηγετικά στελέχη σύμφωνα με την αστυνομία είναι και ο Δ.Π. υπάλληλος της ΔΕΗ και απεσπασμένος σε γραφείο νυν βουλευτή. Φαίνεται ως συνιδιοκτήτης και μέτοχος σε μεγάλο ξενοδοχείο της Κρήτης.

3

Σύμφωνα με την σχηματισθήσα δικογραφία το πολυτελές ξενοδοχείο ήταν να βγει σε πλειστηριασμό

Με «παράνομους τρόπους» και με την βοήθεια του δικηγόρου ο πλειστηριασμός αναβάλεται προκειμένου η οργάνωση να προλάβει να πάρει κι άλλο δάνειο.

2

Η οργάνωση είχε μπει για τα καλά στον χώρο του τουρισμού.

Μέσω Βελγίου όπου και εκεί είχε στηθεί τουριστικό γραφείο κατάφεραν να εξαπατήσουν ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες προκαλώντας τους μεγάλη οικονομική ζημιά.

Ένας μάλιστα επιχειρηματίας με καταγωγή από Θεσσαλονίκη εκτίει ποινή σε σωφρονιστικό κατάστημα της Κρήτης καθώς βράθηκε να οφείλει μεγάλο χρηματικό ποσόσε δημόσιο και ιδιώτες.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Από το 2010 είχαν δημιουργήσει πέντε εταιρείες μαϊμού μέσω των οποίων προσέγγιζαν επιχειρηματίες οι οποίοι όμως είχαν μεγάλες οφειλές σε τράπεζες.

Τα μέλη του κυκλώματος προσέγγιζαν τους επιχειρηματίες στους οποίους υπόσχονταν την αποπληρωμή των χρεών τους με αντάλλαγμα ποσοστά επί των κερδών των επιχειρήσεων.

Έτσι λοιπόν κατάφεραν να πάρουν 14 εκατομμύρια ευρώ από τις επιχειρήσεις, χωρίς βεβαίως ποτέ να πληρώσουν τα χρέη τους. Μάλιστα εξέδωσαν πλαστές επιταγές ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι επιχειρηματίες από το καλοκαίρι άρχισαν να επισκέπτονται το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και να κάνουν τις πρώτες καταγγελίες.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης συστάθηκε Ειδική Ομάδα Οργανωμένου Εγκλήματος η οποία ασχολούνταν αποκλειστικά με την δράση του κυκλώματος.

Στους κρατούμενους έχει δοθεί προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο στις 10 το πρωί.

Πηγή: candianews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook