Κρήτη | Έσωσε την περιουσία της χήρα, συνταξιούχος του ΟΓΑ

Στο νόμο 3869/2010 (ν. Κατσέλη), προσέφυγε συνταξιούχος του ΟΓΑ, χήρα ,μητέρα δύο ενηλίκων τέκνων, προκειμένου να ρυθμίσει τα χρέη της , συνολικού ύψους ποσού των 200.029,81 ευρώ, σε δύο τράπεζες και σε 6 δάνεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας είναι μέλος.

Αναλυτικά, πρόκειται για συνταξιούχο του ΟΓΑ, ηλικίας 62 ετών, χήρα , μητέρα δύο ενηλίκων τέκνων. αρκετά χρεωμένη και οικονομικά πιεσμένη, από χρέη στις τράπεζες.
Εισόδημα που διαθέτει : 1.197,22 ευρώ, μηνιαίως, από την σύνταξή της, από αγροτικό εισόδημα (λάδι) και αγροτική επιδότηση.

Η σύνταξη της από το Ο.Γ.Α ανέρχεται στο ποσό των 351,97 ευρώ, μηνιαίως.
Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει είναι:
Διαθέτει κύρια κατοικία, 96,96 τ.μ, 8 αποθήκες γεωργικών εφοδίων, αρκετά αγροτεμάχια με ελιές και αγροτεμάχια χέρσα ,επίσης διαθέτει Ι.Χ αυτοκίνητο, και φορτηγό αυτοκίνητο.
Το Ειρηνοδικείο της Σητείας , αφού έλαβε υπόψη του, τα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση της συνταξιούχου αγρότισσας  αλλά και τις οικονομικές της δυνατότητες, για την κάλυψη των χρεών της, με την Προσωρινή Διαταγή του, στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων , απαγόρευσε τις πιστώτριες τράπεζες, κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας, σε βάρος της οφειλέτριας μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης,
Επίσης το Ειρηνοδικείο της Σητείας, διέταξε την οφειλέτρια, να δίνει μηνιαία δόση, το ποσό των 250 ευρώ. αναλογικά διανεμόμενο στα δάνεια της.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ