Κρήτη | Έρχονται τα «μπιλιετάκια» για τα όρια ταχύτητας

κρήτη-έρχονται-τα-μπιλιετάκια-για-τ-166005

kameraboak«Βροχή» πέφτουν οι φωτογραφικές κλήσεις στο Βόρειο Οδικό Άξονα από τις 36 συνολικά κάμερες που έχουν τεθεί σε λειτουργία από τις 12 Ιουνίου! Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και τις αρχές του Αυγούστου, έχουν καταγραφεί περί τις δύο χιλιάδες παραβάσεις (!), σε διάστημα δηλαδή μικρότερο των δύο μηνών. Την αποκάλυψη αυτή έκανε υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», το οποίο τόνισε ότι αναμένεται και νέα … καταιγίδα για τους οδηγούς που δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα όρια ταχύτητας και πάτησαν το γκάζι του αυτοκινήτου ή της μηχανής τους λίγο ή και πολύ παραπάνω.

Αν και οι αριθμοί δεν είναι ακόμη ακριβείς, σχετικά με το πόσες βεβαιώσεις έχουν καταγραφεί μέχρι και σήμερα, ωστόσο οι αρμόδιοι αστυνομικοί λένε ότι σε καθημερινή βάση οι κάμερες «τσιμπάνε» δεκάδες παραβάτες, «παρά το γεγονός ότι πολύς κόσμος έχει συνετιστεί μετά και την τοποθέτηση των καμερών αλλά και τη γνωστοποίηση του θέματος από τον Τύπο».

Στατιστικά στοιχεία, τα οποία θα δείχνουν με ακρίβεια το πόσες παραβάσεις καταγράφηκαν αναμένεται να υπάρξουν με την συμπλήρωση έξι μηνών από την ημέρα λειτουργίας των καμερών.

Η «λυπητερή» έρχεται καθυστερημένα

Αστυνομικές πηγές μας είπαν ότι δεν πρέπει ο κόσμος να περιμένει ότι η κλήση θα του έρθει άμεσα. Κι αυτό γιατί χρειάζεται μια ειδική επεξεργασία του φωτογραφικού υλικού, διαδικασία που γίνεται στο στρατηγείο της Τροχαίας ΒΟΑΚ στην περιοχή της Επισκοπής Ρεθύμνου.

Πηγή: cretalive.gr

2 thoughts on “Κρήτη | Έρχονται τα «μπιλιετάκια» για τα όρια ταχύτητας

  1. Η ανακοίνωση αναφέρει «τα προβλεπόμενα όρια ταχύτητας» Από που προβλέπονται. Να κάνουμε μαζικές ενστάσεις Μαζικές αποστολές αυτοί … μαζικές ενστάσεις εμείς….Τί ισχύει …. αυτοκινητόδρομος ή δρόμος ταχείας κυκλοφορίας .. προβλέπεται ή όχι αναθεώρηση των ορίων? Κανένα σχόλιο από τη δημοσιογραφική ομάδα?

  2. Οποιοσδήποτε δεχθεί κλήση για ταχύτητα πάνω από 90 Χμ/ώρα σε σημεία χωρίς διαχωριστικό στηθαίο και για ταχύτητα πάνω από 110Χλ/ώρα σε σημεία με διαχωριστικό στηθαίο (γκουγκλάρετε τη φράση : «ΟΜΟΕ-Χ, Πίνακας 1.2» για του λόγου το αληθές), να την επιστρέψει ταχυδρομικώς ώς απαράδεκτη και παράνομη, και όταν θα ορισθεί δικάσιμος να απευθυνθεί σε δικηγόρο… Οι Γερμανικοί Κανονισμοί που ισχύουν και στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια για τις οδούς ταχείας κυκλοφορίας και τους αυτοκινητόδρομους, έχουν συγκεκριμένους κανόνες και δεν λένε πουθενά για όρια ταχύτητας κάτω των 90Χμ/ώρα σε τέτοιου τύπου δρόμους (οδοί μεταξύ Νομών/Επαρχιών)… Η υπάρχουσα σήμανση είναι αυθαίρετη και δικαιολογείται μόνο σε περίπτωση οδικών έργων, προφανέστατα έχει τοποθετηθεί από ανευθυνουπεύθυνους κατα βούληση, χωρίς μελέτη, χωρίς κανένα συγκοικωνιακό επιστημονικό υπόβαθρο…. και για την συγκοινωνιακή επιστήμη θεωρείται απαράδεκτη και σίγουρα αυξάνει τις πιθανότητες ατυχήματος…!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook