Κρήτη | Ένα εκατομμύριο ευρώ για την συντήρηση της παλιάς εθνικής

κρήτη-ένα-εκατομμύριο-ευρώ-για-την-συν-253571

ergasies

Σύμβαση ύψους 1 εκ. ευρώ για την συντήρηση-αναβάθμιση της παλιάς εθνικής οδού Ηρακλείου-Ρεθύμνου συνυπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΤΕΧΝΗΚΩΝ ΑΤΕ» Κώστα Μαρκόπουλο.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του για τις εξελισσόμενες παρεμβάσεις της Περιφέρειας στον ΒΟΑΚ αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο τόνισε, ότι, μέσα στην επόμενη τριετία η Κρήτη θα διαθέτει ένα άλλο ασφαλές οδικό δίκτυο. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε: «Στην Περιφέρεια μας συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αλλά και στον ΒΟΑΚ. Υπέγραψα σήμερα με τον ανάδοχο του έργου 1 εκ. ευρώ, για την συντήρηση-αναβάθμιση της παλιάς εθνικής οδού Ηρακλείου-Ρεθύμνου. Παράλληλα με την συντήρηση που έχει ξεκινήσει στον ΒΟΑΚ, η συντήρηση που γίνεται από την Παχειά Άμμο προς τη Σητεία, οι συντηρήσεις που γίνονται και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες, ολοκληρώνουν μια μεγάλη παρέμβαση μέχρι το τέλος του έτους στον ΒΟΑΚ αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Παράλληλα έχουμε προετοιμαστεί σε επίπεδο μελετών για να διεκδικήσουμε από την νέα προγραμματική περίοδο χρηματοδοτήσεις ούτως ώστε μέσα στα επόμενα 3 χρόνια να υπάρχει ένα άλλο ασφαλές οδικό δίκτυο στην Κρήτη».

Το οδικό έργο που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης «Συντήρηση-βελτίωση Π.Ε.Ο. Ρεθύμνου-Ηράκλειο» χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος δημοσίων Επενδύσεων που εξασφάλισε η Περιφέρεια Κρήτης.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Κέτη Ιερωνυμάκη και Χρυσούλα Μελισσουργάκη.

Χαρακτηριστικά του έργου-αντικείμενο της εργολαβίας

Kαθαρισμός των τάφρων σε όλο το μήκος της παλαιάς Εθνικής οδού , από τα όρια ΠΕ Ηρακλείου μέχρι τα όρια ΠΕΧανίων .

Σε θέσεις που θα υποδειχθούν από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων θα γίνει καθαρισμός των πρανών, επενδεδυμένοι τάφροι , διαβάσεις με τσιμεντοσωλήνες Φ60 , κατασκευή τάπητα από ασφαλτικό σκυρόδεμα και διαγράμμιση σε όλο το μήκος του δρόμου. Επίσης θα γίνει επέκταση τεχνικού 1.300μ. πριν από το χωριό Αγ. Σύλλας (από Πέραμα).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook