Κρήτη | Ένας χρόνος χωρίς το Βαγγέλη | Οδύνη και ερωτηματικά στο μνημόσυνο | Από Δευτέρα ανοίγει ξανά ο φάκελος

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την ημέρα που βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης μετά από πολλές μέρες που ήταν εξαφανισμένος στα Ιωάννινα όπου σπούδαζε.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο του αδικοχαμένου Βαγγέλη στη γενέτειρά του στο Σελί Ρεθύμνου.

Η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι συγγενείς και οι φίλοι του πλέον ζητούν να έλθει η δικαίωση για το παιδί τους.

Την ίδια στιγμή, στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων συνεχίζεται το θρίλερ της υπόθεσης, καθώς μετά από πολύμηνη καθυστέρηση ο δικηγόρος της οικογένειας του Βαγγέλη, έλαβε την Παρασκευή από την τακτική ανακρίτρια τη διαβεβαίωση ότι οι πρώτοι μάρτυρες θα καταθέσουν άμεσα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση.

Από την ερχόμενη εβδομάδα την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας που χειρίζεται το φάκελο Γιακουμάκη αναμένεται να περάσουν οι πρώτοι μάρτυρες οι οποίοι θα επιλεγούν και θα κληθούν να δώσουν κατάθεση προκειμένου να ρίξουν φως στον ανεξιχνίαστο θάνατο του 20χρόνου.

Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα μαρτυρούν πως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης πέρασε δραματικές στιγμές προτού βρεθεί νεκρός κοντά στη γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων όπου φοιτούσε (δες εδώ). Στην ογκώδη δικογραφία η οποία βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας περιλαμβάνονται εκατοντάδες μαρτυρίες ατόμων που κάνουν λόγο για βασανισμό του Βαγγέλη μέχρι και 2 ημέρες πριν από το θάνατό του δίνοντας νέες διαστάσεις σε μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Μετά από πολλαπλές αναβολές και καθυστερήσεις, εξαιτίας του φόρτου των υποθέσεων που έχει αναλάβει η ανακρίτρια Ιωαννίνων, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια Γιακουμάκη, κ. Δημήτρης Μπούκας, ευελπιστεί πως οι μάρτυρες που θα καταθέσουν θα δώσουν νέα τροπή στο θάνατο του Βαγγέλη και σύντομα η υπόθεση θα κλείσει με τους ενόχους να έρχονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Τη δίκη τους δικαίωση επιζητούν και οι συγγενείς του σπουδαστή, οι οποίοι περιμένουν να προχωρήσει η ανακριτική διαδικασία και δείχνουν να έχουν πάρει απόφαση ότι ο μικρός, χαμογελαστός Βαγγέλης δεν είναι πια κοντά τους.

“Δεν αλλάζει κάτι. Η ουσία είναι ουσία, η πραγματικότητα είναι πραγματικότητα”, εξομολογείται στο Newsit ο κ. Γιώργος Βιδιαδάκης, θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Πηγή : newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ