Κρήτη | Έκαναν το σχολείο… ρακάδικο | «Μέσα» και τρεις εξωσχολικοί

κρήτη-έκαναν-το-σχολείο-ρακάδικο-μ-182092

katalipsiΗ κατάληψη φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη για … γλέντι στο λύκειο Χερσονήσου που όπως καταγγέλθηκε στην αστυνομία είχε μετατραπεί σε … ρακάδικο !

Αστυνομικοί διερεύνησαν την καταγγελία πραγματοποιώντας έφοδο στο σχολείο και διαπιστώνοντας πράγματι ότι στο χώρο του σχολείου ηχούσαν δυνατά μουσικές ενώ εντοπίστηκαν και τα σύνεργα της … ρακοποσίας.

Μάλιστα στο χώρο του σχολείου εντοπίστηκαν και τρία εξωσχολικά άτομα – ένας Ρουμάνος, ένας Αλβανός και ένας Έλληνας από τη Γεωργία που προσήχθησαν στο τμήμα.

Σήμερα οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις και οι τρεις δικάστηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Το Δικαστήριο έριξε «καμπάνα» στους τρεις νεαρούς, ενώ η Εισαγγελέας έδρας εμφανίστηκε επικριτική απέναντι στο φαινόμενο των καταλήψεων.

Οι τρεις νεαροί «εξωσχολικοί» εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με το αλκοόλ που βρέθηκε στο σχολείο και είπαν ότι δε γνώριζαν ότι όταν ένα σχολείο τελεί υπό κατάληψη δεν επιτρέπεται η είσοδος σε μη μαθητές του σχολείου. Όσο για το λόγο της παρουσίας τους στο Λύκειο, ο ένας ισχυρίστηκε ότι πήγε να δει τον αδερφό του που ήταν μέσα στο σχολείο, ο δεύτερος ότι πήγε να δει έναν παλιό συμμαθητή του και ο τρίτος για να συναντήσει ένα φίλο του, μαθητή του σχολείου για να τον συμβουλευτεί για ένα καυγά που είχε με την κοπέλα του.

Το Δικαστήριο, πάντως, τους αντιμετώπισε με αυστηρότητα, επιβάλλοντάς τους ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή. Μάλιστα, άκρως επικριτική εμφανίστηκε η Εισαγγελέας έδρας, σε σχέση με τις καταλήψεις. Απευθυνόμενη στους τρεις νεαρούς, τους ρώτησε τί ήθελαν σε ένα σχολείο που τελεί υπό κατάληψη, ενώ σε αποστροφή του λόγου της εξέφρασε προβληματισμό λέγοντας ότι … σηκώνει πολλή κουβέντα το γιατί τελεί υπό κατάληψη ένα σχολείο.

«Όταν τα σχολεία δεν ελέγχονται από την Εκπαιδευτική Κοινότητα, εγκυμονούν τέτοιοι κίνδυνοι», είπε στο Cretalive, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολος Κλινάκης.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook