Κρήτη | Άπλωσε τα εσώρουχά του έξω από την εκκλησία – Έξαλλοι οι πιστοί | Photos

κρήτη-άπλωσε-τα-εσώρουχά-του-έξω-από-τ-696279

Μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα, βρέθηκε ένα ζευγάρι νεόνυμφων το Σάββατο 26 Μαΐου 2018 την ώρα που πήγαν να τελέσουν τον γάμο τους, στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου Ηρακλείου.

Ένας άστεγος είχε πλύνει τα εσώρουχα του και τα είχε απλώσει στα παράθυρα του καθεδρικού του ναού.

Το γεγονός επιβεβαίωσε στο ekriti.gr ο προϊστάμενος του Αγίου Τίτου, πατέρας Μανώλης εκφράζοντας ταυτόχρονα και την λύπη του για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και δύο χρόνια στον προαύλιο χώρο του ναού.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Εδώ και δύο χρόνια μια ομάδα αλλοδαπών αστέγων συνειδητά επιλέγουν να κοιμούνται έξω από τον ναό και πάνω στα παγκάκια. Ο κύριος που έκανε αυτή την άσεμνη πράξη, το Σάββατο, είναι Έλληνας άστεγος από την Θεσσαλονίκη που δημιουργεί συνεχώς προβλήματα. Βρίζει τους ιερείς, αντιμιλά, κάνει άσεμνες χειρονομίες και πράξεις όπως η συγκεκριμένη και γενικά είναι μέσα στην κόντρα και την αντίδραση» αναφέρει ο π. Μανώλης.

Και συνεχίζει… λέγοντας: Έχουμε κάνει κινήσεις για να απομακρυνθούν και να βελτιωθεί η εικόνα στο μνημείο μας, τον ναό μας, αλλά δυστυχώς όλες έχουν πέσει στο κενό. Οι άστεγοι είναι μη συνεργάσιμοι και οι αρχές δεν δίνουν λύση. Ούτε η πρόνοια, ούτε οι κοινωνικές δομές αστέγων, ούτε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Ηρακλείου, μπορούν να κάνουν κάτι.

Ζουν όλοι μαζί και όταν τους λες να φύγουν, σου απαντούν είμαστε σε δημόσιο χώρο δεν ενοχλούμε κανέναν. Μάλιστα αρκετοί περαστικοί ανάμεσα τους και τουρίστες συγκινούνται από το θέαμα και τους βοηθούν, τους δίνουν χρήματα, τρόφιμα, ρούχα.

Και εμείς σαν εκκλησία το έχουμε κάνει στα πλαίσια της φιλανθρωπίας του θεού, όμως ο συγκεκριμένος άστεγος έχει ξεφύγει. Δεν εκτιμά την βοήθεια μας και αντιδρά στις υποδείξεις μας. Με τελευταίο συμβάν αυτό του Σαββάτου. Απογοητευτήκαμε όλοι οι ιερείς …. Και για αυτό ζητάμε βοήθεια . Δεν είναι κατάσταση αυτή που επικρατεί σε μία από τις πιο επισκέψιμες εκκλησίες της πόλης, όπως είναι ο Άγιος Τίτος.

Ο άστεγος, αυτός έχουμε μάθει ότι έχει και χρήματα, είναι ευκατάστατος. Πρόσφατα είχε έρθει και η μητέρα του να του νοικιάσει σπίτι αλλά αυτός δεν δέχθηκε. Πρέπει σύντομα να βρεθεί λύση… Δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει αύριο, μεθαύριο.

ekriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook