Κρήτη | Άνεργη 40χρονη δανειολήπτρια δικαιώνεται από το δικαστήριο

Νέα απόφαση από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας! Χαρά και αισιοδοξία έφερε στην άνεργη, υπερχρεωμένη  καταναλώτρια, από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, ( με χρέος 63.429,85 ευρώ ) ,η με ημερ.22 Ιουνίου 2015, Προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδικείου  Ιεράπετρας.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , της οποίας η εν λόγω δανειολήπτρια είναι μέλος της,  και με την συμβουλευτική και καθοδήγηση της οποίας  προχώρησε στην ένταξη ,του ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη)πρόκειται , για δανειολήπτρια  40 ετών , άνεργη   , έγγαμος, με σύζυγο Ιδιωτικό  υπάλληλο ,υπερχρεωμένη σε μία   Τράπεζα,  αλλά σε δύο συμβάσεις ,  συνολικού ποσού χρέωσης  63.429,85 ευρώ.

Εισόδημα που η δανειολήπτρια διαθέτει : Κανένα εισόδημα δεν διαθέτει ,ο σύζυγός της έχει μοναδικό εισόδημα  από τον μηνιαίο μισθό, Ιδ. υπαλλήλου, ποσό 662,77  ευρώ.

Περιουσιακά στοιχεία που η δανειολήπτρια  , διαθέτει:   κατοικία   ισόγεια 109,67 τ.μ κυριότητα 100%)

Το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας  της ,ανέρχεται στο ποσό των 800, 00 ευρώ,

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας , σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο  11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι η  δανειολήπτρια  , πληρεί τις προϋποθέσεις ένταξης της , στο υπάρχον νομικό πλαίσιο, της χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με  το παρακάτω περιεχόμενο.

1)Δέχεται , το αίτημα , της χορήγησης, Προσωρινής Διαταγής ,

2)Αποφασίζει προσωρινά  , την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των αναφερομένων στην  αίτηση περιουσιακών στοιχείων της αιτούσας , μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης , και την έκδοση οριστικής απόφασης, με την υποχρέωση καταβολής του ποσού 50 ευρώ, μηνιαίως ,

Συμπερασματικά: Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  η Προσωρινή Διαταγή ,που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, για την   εν λόγω δανειολήπτρια ,θεωρείται ευνοικότατη ,  καθώς η  εν λόγω δανειολήπτρια είναι άνεργη  και  σταθμίζοντας τις βιοτικές ανάγκες της,η οικογένειά της (συντηρείται αποκλειστικά από τον μισθό του συζύγου ).

Η ίδια είχε προτείνει την καταβολή των 50 ευρώ, τα οποία θα κατέβαλλαν οι γονείς της.

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΌΛΑ όσα δεν ξέρετε για τις συζύγους των πολιτικών μας αρχηγών! Photos
Επόμενο άρθροΔύο υψηλόβαθμοι μηχανικοί της Volkswagen θα εξαναγκαστούν σε παραίτηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ