Κρέμα δαμάσκηνου με μπισκότα, σαντιγί και καβουρδισμένα καρύδια

κρέμα-δαμάσκηνου-με-μπισκότα-σαντιγί-719077

Τώρα που κάνουν την εμφάνιση τους τα φρέσκα δαμάσκηνα είναι ευκαιρία να φτιάξετε αυτό το λαχταριστό τράϊφλ με αρωματική σαντιγί και καρύδια.

Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:25′ Χρόνος μαγειρέματος:45′ Έτοιμο σε:1:10′

του Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά
Για την κρέμα δαμάσκηνο

20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

1 πρέζα κανέλα

2-3 γαρίφαλα

4 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 ποτήρι νερού κρασί λευκό
Για τη σαντιγί

300γρ. κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά

1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα

15 μπισκότα τύπου digestive

200γρ. καρυδόψιχα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε αρχικά την κρέμα δαμάσκηνου: Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι αδειάζετε το λευκό κρασί, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, την κανέλα και τα δαμάσκηνα. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι τα δαμάσκηνα να απορροφήσουν όλο το κρασί.

Σουρώνετε τα δαμάσκηνα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα δουλεύετε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός. Τον βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.

Ετοιμάζετε τη σαντιγί: Χτυπάτε στη γρήγορη ταχύτητα του μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει και να γίνει μια πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού προσεκτικά και κατόπιν τη ζάχαρη άχνη σιγά σιγά. Φυλάτε τη σαντιγί στο ψυγείο.

Καβουρδίζετε τα καρύδια. Τα βάζετε σε ένα μικρό ταψάκι και τα τοποθετείτε στο φούρνο. Τον ανάβετε στους 100οC και τα αφήνετε εκεί για περίπου 45 λεπτά της ώρας ανακατεύοντας τα πού και πού. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Για το σερβίρισμα: Παίρνετε έξι χαμηλά ποτήρια, σπάτε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα και φτιάχνετε ένα στρώμα λεπτό πάχους 1εκ. Αδειάζετε από πάνω λίγη κρέμα δαμάσκηνο, λίγη σαντιγί και λίγα καρύδια. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι το ποτήρι να γεμίσει κατά τα ¾.

Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο να παγώσουν και σερβίρετε τις κρέμες κρύες από το ψυγείο.

οlivemagazine.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook