Κουφοντίνας: «Έσπερνε» θάνατο, τώρα… «θερίζει» ντομάτες

16 χρόνια μετά το ξήλωμα της 17Ν, την σύλληψη και καταδίκη των μελών της, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ο αποκαλούμενος και «φαρμακοχέρης» της τρομοκρατικής οργάνωσης, δεν κρατάει πια ένα όπλο στο χέρι αλλά… καφάσια με ντομάτες!

Από τον περασμένο Αύγουστο που μεταφέρθηκε στις αγροτικές φυλακές Βόλου απασχολείται, σύμφωνα με πληροφορίες, στους λαχανόκηπους του Σωφρονιστικού Καταστήματος μαζεύοντας και τακτοποιώντας σε συσκευασίες τα «καλούδια» που παράγονται εκεί.

Καθώς όλοι οι κρατούμενοι της συγκεκριμένης φυλακής είναι εργαζόμενοι και συμμετέχουν σε ομάδες που κάνουν διάφορες εργασίες όπως το μάζεμα λαχανικών, φρούτων, ελιών, η παραγωγή αρτοσκευασμάτων ή η ενασχόληση με την κτηνοτροφία , στον Δ. Κουφοντίνα «έτυχαν» οι κήποι. Λόγω και της εποχής, μόλις έγινε η μεταγωγή του εκεί, του ανατέθηκε να μαζεύει τις ντομάτες και στη συνέχεια να της τοποθετεί σε καφάσια.

Οι ώρες που εργάζεται είναι περίπου τρεις καθημερινά και μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, όπως και οι υπόλοιποι, πληρώνεται με 1,75 ευρώ την ημέρα για τη δουλειά του…

Αυτή ωστόσο δεν είναι η μόνη αλλαγή από τότε που έφυγε από τον Κορυδαλλό, όσον αφορά στη διαβίωσή του ως έγκλειστος. Τα υπόγεια ειδικά κελιά που κατασκευάστηκαν άρον-άρον το 2002 για να «στεγάσουν» τους τρομοκράτες αποτελούν παρελθόν για αυτόν. Ο 11 φορές καταδικασμένος για δολοφονίες της 17Ν, κρατείται σε θάλαμο μαζί με άλλους ενώ πλέον δεν έχει κανένα περιορισμό στην μετακίνησή του μέσα στη φυλακή. Οι μοναχικοί προαυλισμοί για συγκεκριμένες ώρες σε έναν ολίγων τετραγωνικών μέτρων χώρο δεν προβλέπονται πια.

Επιπλέον, λόγω του ότι το Σωφρονιστικό Κατάστημα του Βόλου, στο οποίο ζήτησε ο ίδιος να μεταφερθεί, απέχει από τον τόπο κατοικίας του στον Βαρνάβα Αττικής αρκετά χιλιόμετρα, οι 48ωρες άδειες μετατρέπονται σε 4ήμερες λόγω των οδοιπορικών…. Τέτοιας διάρκειας ήταν, όπως λέγεται, και η τελευταία που έλαβε πριν λίγες εβδομάδες.

Πηγή: dikastiko.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ