Κουτσούμπας : Ο ΣΥΡΙΖΑ γιορτάζει με ξύλο κατά των διαδηλωτών και μνημόνια | Η ομιλία στα Χανιά | Photos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος όπως το χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά ζήτησε στην ομιλία του σε συνεστίαση των Τομεακών Οργανώσεων Χανίων του ΚΚΕ, στο κέντρο «Πορτοκάλι» ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κρήτη και η οποία ξεκίνησε χθες από τα Χανιά και συνεχίζεται σήμερα σε Ρέθυμνο και Λασίθι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο κ. Κουτσούμπας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του κέντρου εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ λέγοντας : «Ένας χρόνος αριστερά – ένας χρόνος μάχη», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για να γιορτάσει τον έναν χρόνο της κυβέρνησής του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θα μπορούσαμε πολύ απλά να ρωτήσουμε: «από πότε γιορτάζονται τα μνημόνια»;

Από πότε γιορτάζονται τα εκατοντάδες αντιλαϊκά μέτρα που έχουν περάσει με νόμους, με ΠΝΠ, με φαστ- τρακ διαδικασίες στη βουλή;

Από πότε γιορτάζεται το ξύλο κατά διαδηλωτών, η ταφόπλακα που θέλουν να βάλουν στην κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την πρόνοια, στα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων;”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η ομιλία του κ. Κουτσούμπα:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Αυτή την ώρα που στο πολιτικό σκηνικό στήνεται το κάλπικο δίπολο με το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Αυτή την ώρα που τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και λοιπά στριμώχνονται μη χάσουν το στασίδι τους γύρω από αυτό.

Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις μέσα στο λαό για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, για να μην μπει η ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δίνει όλες του τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Μέσα στο λαό έχουν πραγματική αξία οι διεργασίες.

Εκεί όπου ο εργάτης, ο άνεργος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης, ο νέος και η γυναίκα των λαϊκών οικογενειών μπορούν να δουν, τον πραγματικό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο και την εξουσία του, τις κυβερνήσεις και τα άλλα αστικά κόμματα της διαχείρισης της σαπίλας και βαρβαρότητας του συστήματος.

Ο λαός μας μπορεί εάν θελήσει, να αξιοποιήσει την έχει την πείρα του και να δει, ποιος φταίει που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, ποιος φταίει που τα παιδιά του είναι άνεργα, ποιος φταίει που δεν μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια ακόμα και μετά από δεκαετίες σκληρής δουλειάς.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μπορεί να δει τι φταίει και οι αγώνες των πρώτων χρόνων της οικονομικής κρίσης, ενάντια στα μνημόνια, έφεραν τελικά μαζί με τις εναλλάξ κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ αλλά και τη συγκυβέρνησή τους στη συνέχεια, νέα μνημόνια, νέα μέτρα.

Τι φταίει που η ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε η λεπίδα του τρίτου μνημονίου με τη σφραγίδα της «πρώτης φορά αριστερής κυβέρνησης», που αύριο γιορτάζει μάλιστα και τα πρώτα της γενέθλια, με το λαό να βρίσκεται στους δρόμους, προδομένος όπως πάντα, από τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια.

Σήμερα μπορεί ο καθένας να δει, τι φταίει που η λογική της επιλογής δήθεν του «μικρότερου κακού», έφερε το μεγαλύτερο κακό, το τρίτο μνημόνιο και τα σημερινά πιο σκληρά μέτρα.

Τι φταίει που τελικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήρε τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βαδίζοντας τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βαδίζει στον ίδιο δρόμο των μνημονίων γιατί το μεγαλύτερο μνημόνιο είναι το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού που δεν μπορεί να ανακάμψει από την κρίση του, χωρίς την μεγαλύτερη εκμετάλλευση, το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης, όλων των λαϊκών στρωμάτων.

Και αν ένα πράγμα αποκαλύφτηκε περίτρανα από την πρώτη και τη δεύτερη φορά αριστερά, είναι ο μύθος ότι μπορεί να υπάρξει πραγματικά αριστερή φιλολαϊκή διαχείριση εντός των τειχών του καπιταλισμού, της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας της ΕΕ, ότι μπορεί να έχει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, ότι δήθεν μπορεί να υπερασπίζει και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, του λαού της αλλά και να εξασφαλίζει και να δυναμώνει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, των πολυεθνικών, των καπιταλιστών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την αλήθεια αυτή που πλέον ξέρουν και τα μικρά παιδιά, την μαρτυρούν τα εκατομμύρια φτωχών και άνεργων, το φωνάζουν τα εκατομμύρια των εκμεταλλευόμενων σε όλο τον κόσμο, το ομολογούν τα ίδια τα αστικά επιτελεία.

Μάλιστα, πρόσφατα με αφορμή το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, αποκαλύφθηκε, πως μόλις 62 άνθρωποι στον κόσμο κατέχουν τόσο πλούτο, όσο ο μισός πληθυσμός της γης, δηλαδή 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Αυτό αποδεικνύει ότι και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης δεν φτωχαίνουμε όλοι.

Οι πλούσιοι έχουν γίνει πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Είναι προφανές ότι οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι δεν παράγουν οι ίδιοι των πλούτο που καρπώνονται, το πιθανότερο είναι να μην συμμετέχουν καν στην παραγωγή, αλλά εκμεταλλεύονται την εργατική δύναμη χιλιάδων ανθρώπων και τον πλούτο που αυτοί παράγουν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Φίλες και Φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

«Ένας χρόνος αριστερά – ένας χρόνος μάχη», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για να γιορτάσει τον έναν χρόνο της κυβέρνησής του.

Θα μπορούσαμε πολύ απλά να ρωτήσουμε: «από πότε γιορτάζονται τα μνημόνια»;

Από πότε γιορτάζονται τα εκατοντάδες αντιλαϊκά μέτρα που έχουν περάσει με νόμους, με ΠΝΠ, με φαστ- τρακ διαδικασίες στη βουλή;

Από πότε γιορτάζεται το ξύλο κατά διαδηλωτών, η ταφόπλακα που θέλουν να βάλουν στην κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την πρόνοια, στα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων;

Κυρίως όμως θέλουμε να θέσουμε το εξής πιο ουσιαστικό ερώτημα:

Για ποιον αλήθεια, δίνει μάχη, ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Για ποιον διαπραγματεύεται με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ;

Γιατί προχωρά βήμα προς βήμα όλες τις δεσμεύσεις, τις μεταρρυθμίσεις διατηρώντας μάλιστα ανέπαφο όλο το αντιλαϊκό οικοδόμημα των προηγούμενων κυβερνήσεων;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γιατί επιμένει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά η κατά γράμμα υλοποίηση της συμφωνίας που υπέγραψε με την τρόικα που έγινε κουαρτέτο;

Για ποιον δίνει μάχη η κυβέρνηση όταν υλοποιεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στο ΝΑΤΟ και μάλιστα αναλαμβάνει και καινούργιες όπως η νέα βάση στην Κάρπαθο και μάλιστα αυτή τη στιγμή όπου ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και συμμαχίες βομβαρδίζουν στη Συρία για να βάλουν στο χέρι τον πλούτο μιας ολόκληρης περιοχής με πρόσχημα δήθεν την αντιμετώπιση του Ισλαμικού κράτους που οι ίδιοι το δημιούργησαν πριν και το εξόπλισαν;

Και δω στα Χανιά – που η βάση της Σούδας παίζει ρόλο στη στήριξη των μακελάρηδων – ξέρουμε όλοι από πρώτο χέρι, τι σημαίνει υλοποίηση των δεσμεύσεων απέναντι στο ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση δίνει μάχη για λογαριασμό του κεφαλαίου, δίνει μάχη για την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών, δίνει μάχη για να μείνει στα κρατικά ταμεία ζεστό χρήμα για να δοθεί για τις επενδύσεις των καπιταλιστών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δίνει μάχη η αστική τάξη της χώρας μας να έχει μερίδιο στη μοιρασιά του πλούτου που θέλουν να βάλουν στο χέρι οι ιμπεριαλιστές στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Ανατολικής Μεσογείου.

Και γι’ αυτό επιλέχτηκε από μερίδα του κεφαλαίου της χώρας μας γιατί παράλληλα μ’ αυτή τη μάχη μπορεί να συνεχίζει την παραπλάνηση και την εξαπάτηση του λαού. Να ολοκληρώνει όπως λέμε τη βρώμικη δουλειά.

Και το έγκλημα στο ασφαλιστικό είναι η απόδειξη! Με προσπάθεια παραπλάνησης, εξαπάτησης του λαού.»

Ο κ. Κουτσούμπας έκλεισε την ομιλία του με μια μαντινάδα:

«Στα χρόνια μας τα 100, μένουμε πάντα νέοι, είναι το δίκιο του λαού, που πάντα μας εμπνέει».

Στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά την διάρκεια της χθεσινης εκδήλωσης δωρίστηκε ένα παραδοσιακό κρητικό μαχαίρι που πάνω του έγραφε: «Η εξουσία του λαού με όπλα κατακτιέται, το δώρο μας συμβολικό αυτό να μη ξεχνιέται», ενώ ο παλαίμαχος αγωνιστής, Λευτέρης Ηλιάκης που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη συνεστίαση έστειλε και δώρισε στον Δ. Κουτσούμπα τα βιβλία του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στη συνεστίαση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφεριάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ο δήμαρχος, Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδρακης και ο αντιδήμαρχος Χανίων, Νεκτάριος Αλεξανδράκης.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ