Κορμός σοκολάτας με καραμελωμένα αμύγδαλα

κορμός-σοκολάτας-με-καραμελωμένα-αμύ-646729

Αφράτος κορμός με καραμελωμένα αμύγδαλα, που θα ετοιμάσετε πολύ εύκολα και γρήγορα και θα καταναλώσετε ακόμα πιο γρήγορα!

Προετοιμασία: 0:15′ Μαγείρεμα: 0:20′ Εύκολη Μερίδες: 10

Υλικά

Για το παντεσπάνι

6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)

1 πρέζα αλάτι

150 γραμ. ζάχαρη (χωρισμένη σε δύο ίσα μέρη 75+75 γραμ )

60 γραμ. κακάο κοσκινισμένο

Για τη γέμιση

200 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη

250 γραμ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε

150 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή)

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα

100 γραμ. ζάχαρη

100 γραμ. αμύγδαλα

Για το σερβίρισμα

Κακάο και ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να γυαλίσει το μείγμα, περίπου 7΄-8΄, σε δυνατή ταχύτητα. Κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και με τη σπάτουλα απαλά διπλώνουμε το μείγμα για να μη χάσουμε τον όγκο.

Καθαρίζουμε το μπολ του μίξερ και χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι ν’ ασπρίσουν, για 2΄-3΄, και βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 5΄-6΄ μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Δεν παραχτυπάμε τη μαρέγκα γιατί χάνεται η υγρασία της και χωρίζει σε κομπάκια.

Ρίχνουμε 2 κ.σ. μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων κι ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις διπλώνουμε το μείγμα.

Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψάκι 32×22 εκ. Στρώνουμε λαδόκολλα και φροντίζουμε να καθίσει καλά στις γωνίες. Κόβουμε τη λαδόκολλα όπου προεξέχει από τα τοιχώματα με ψαλίδι. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Θα ψήσοσυμε στους 180°C στις αντιστάσεις.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι. Ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα για 20΄. Δεν παραψήνουμε το παντεσπάνι γιατί θα ξεραθεί και δεν θα ρολάρει εύκολα, θα σπάει.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι πάνω σε μια λαδόκολλα. Απαλά ξεκολλάμε το χαρτί από το ψημένο παντεσπάνι. Στη συνέχεια το αλείφουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.

Ενώνουμε σε ένα μπολ με απαλές κινήσεις το τυρί κρέμα με τη χτυπημένη κρέμα . Το απλώνουμε σε μία στρώση πάνω στη σοκολάτα προσέχοντας να αφήσουμε κενό 2 εκ. γύρω γύρω. Πασπαλίζουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Με γρήγορες κινήσεις και πριν κρυώσει η σοκολάτα, με τη βοήθεια της λαδόκολλας, ρολάρουμε το γεμισμένο παντεσπάνι.

Το ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω σε πιατέλα. Το παγώνουμε για περίπου 40΄, ώστε να σφίξει η γέμιση και να μπορούμε να το κόψουμε. Πασπαλίζουμε όλο το ρολό με κακάο και άχνη (ριγέ).

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα

Βάζουμε τη ζάχαρη σε τηγάνι να λιώσει. Μόλις ξανθύνει και λιώσει προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε εκτός φωτιάς και αδειάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα. Όταν κρυώσει, το σπάμε σε κομμάτια μικρά ή μεγάλα, ανάλογα τη χρήση.

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook