Κι όμως 41.000 οχήματα στην Κρήτη είναι ανασφάλιστα!

Την ώρα που οι αποκαλύψεις για τη δράση ενός 48χρονου που είχε εξαπατήσει δεκάδες Ηρακλειώτες μέσα από πλαστά ασφαλιστήρια έχει προκαλέσει αναταραχή, τα στοιχεία και οι αριθμοί προκαλούν προβληματισμό.

Συγκεκριμένα μεγάλη αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι σε επίπεδο Κρήτης, περίπου 41.000 οχήματα είναι ανασφάλιστα, από τα οποία τα 27.000 περίπου κυκλοφορούν στους δρόμους του Ηρακλείου.

Την ίδια στιγμή σε ολόκληρη τη χώρα το 18% περίπου των οχημάτων κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος δεν ξεπερνά το 3,5%!

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου ΕΣΥΠΡΟΤΑ και ασφαλιστικού Συμβούλου κ. Γιάννη Λιονάκη, το μείζον πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων οφείλεται κυρίως στην νοοτροπία των πολιτών, που αγνοούν τις επιπτώσεις που μπορούν να προκληθούν όταν κυκλοφορούν στους δρόμους με ανασφάλιστα οχήματα.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρίες σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών διασταυρώνουν τα στοιχεία, προκείμενου να διαπιστωθεί ποιοι δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το επικουρικό Ταμείο την περσινή χρονιά κατέγραψε ζημιές 500 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα χρήματα που εισέπραξε ήταν μόλις 68 εκατομμύρια. Αυτό δείχνει ότι το Ταμείο που έχει επιφορτιστεί την κάλυψη των ανασφάλιστων οχημάτων, σε περίπτωση που προκαλέσουν κάποια ζημιά, θα έχει σοβαρές συνέπειες.

Πηγή: creteplus.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ