Κατόπιν εορτής η ανακοίνωση του Ε.Α.Κ Χανίων για τις ποινές Καλαμαρίδη και Γκεοργκίεβα

κατόπιν-εορτής-η-ανακοίνωση-του-ε-α-κ-χα-159514

kalamaridis_nox2Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε στο Ναυτικό Όμιλο Χανίων η τιμωρία του προπονητή των αθλητών της ομάδας στην Τεχνική Κολύμβηση Ανδρών και Γυναικών Αντώνη Τσουρουνάκη και η Κωνσταντίνας Καλογεροπούλου, Ηλία Καλαμαρίδη, παραμονές του Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος, δες εδώ, το Ε.Α.Κ Χανίων έστειλε ανακοίνωση για το θέμα, καθυστερημένα, Κυριακή 2 το μεσημέρι,  και… κατόπιν εορτής. Τα συμπεράσματα, δικά σας…

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων με τη με αριθμό 8 απόφαση της 36ης συνεδριάσεώς της επέβαλε την ποινή απαγόρευσης εισόδου στους χώρους του Κολυμβητηρίου Χανίων για το χρονικό διάστημα από 21-7 έως 26-7/2014 στους προπονητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κ. Καλαμαρίδη – προπονητή τμημάτων τεχνικής κολύμβησης και κα Γκεοργκίεβα – προπονήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης.

Οι συγκεκριμένοι προπονητές παραβίασαν την απαγόρευση που υπήρχε να μην εισέρχεται κανείς στις εγκαταστάσεις του Ε.Α.Κ. Χανίων τις Κυριακές και τις Αργίες καθότι τις ημέρες αυτές δεν εργάζεται υπάλληλός του Ε.Α.Κ. και ακόμα και εάν εργαστεί οι ώρες αυτές χρεώνονται διπλά.

Επιπλέον εάν ζητήσουμε σε υπάλληλο να εργαστεί και τις ημέρες αυτές, τότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα σχετικά με τις βάρδιες τις υπόλοιπης εβδομάδας, γεγονός που οφείλεται και στην έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στο κολυμβητήριο και γενικότερα στις εγκαταστάσεις του Ε.Α.Κ. (Εθνικό Στάδιο, Σκοπευτήριο).

Αποφασίσαμε λοιπόν με βάση τα ως άνω δεδομένα να παραμένουν οι εγκαταστάσεις κλειστές κατά τις ημέρες αυτές.

Παρά λοιπόν τις απαγορεύσεις μας καθ` όλη τη διάρκεια της χρονιάς ενημερωθήκαμε τυχαία ότι καταρχάς έχουν οι προπονητές του ναυτικού ομίλου δικά τους κλειδιά του κολυμβητηρίου(!!!) και εισέρχονται στην εγκατάσταση σχεδόν κάθε Κυριακή και αργία.

Επειδή κατανοήσαμε την κατάσταση και την ανάγκη προπόνησης των αθλητών ουσιαστικά παραβλέπαμε το γεγονός αυτό χωρίς να αντιδρούμε ευχόμενοι να μη συμβεί κάποιο ατυχές περιστατικό.

Όσον αφορά την αργία του Αγίου Πνεύματος τονίσαμε στη Διοίκηση του Ν.Ο.Χ να μην εισέλθει κανείς στην εγκατάσταση κατά τη συγκεκριμένη αργία καθότι θα ξεκινούσαν κάποιες εργασίες στο κολυμβητήριο ενόψει και του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Την απόφασή μας αυτή παρέβησαν οι δύο προπονητές ο κος Καλαμαρίδης και η κα Γκεοργκίεβα γεγονός όμως για το οποίο ενημερωθήκαμε από την Γενική Γραμματεία αθλητισμού, καθότι καταγγέλθηκε περιστατικό από γονέα ανήλικης αθλήτριας σύμφωνα με το οποίο ο κος Καλαμαρίδης βιαιοπράγησε απέναντι στην κα Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα προπονήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης που βρισκόταν και εκείνη στο χώρο, μπροστά στα μάτια δεκάδων μικρών και μεγάλων αθλητών.

Συγκεκριμένα την έπιασε από το λαιμό εξυβρίζοντάς την και απειλώντας την ότι θα την πνίξει ενώπιον όλων, σύμφωνα πάντα με τον καταγγέλλοντα γονέα.

Ζητήσαμε ενημέρωση για το περιστατικό από τον Ν.Ο.Χ στον οποίο εργάζονται οι ως άνω προπονητές, το οποίο η Διοίκηση του μας το επιβεβαίωσε τονίζοντας παράλληλα ότι είχε ενημερώσει να μην εισέλθει κανείς στην εγκατάσταση κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Παρά τα ως άνω, δηλαδή την ανοχή που δείχνουμε σε κάποιες καταστάσεις προκειμένου όλοι να είναι ευχαριστημένοι, αποφασίσαμε ότι έπρεπε να επιβάλλουμε κάποια ποινή στους συγκεκριμένους προπονητές.

Θεωρώντας όμως εύλογο ότι δεν φέρουν ευθύνη οι αθλητές για τα πεπραγμένα των προπονητών τους, για το λόγο αυτό δεν επιβάλαμε ποινή αμέσως μετά το περιστατικό, ήτοι τη 10η Ιουνίου καθότι γνωρίζαμε ότι εκκρεμεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης που διεξαγόταν στην πόλη μας, όπως και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης και συνεπώς δεν θέλαμε να στερήσουμε την προετοιμασία από τους αθλητές. Επιβάλαμε λοιπόν, την ποινή απαγόρευσης αμέσως μετά από αυτές τις διοργανώσεις χωρίς να γνωρίζουμε όμως ότι εκκρεμεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης.

Προς δυσαρέσκειά μας διαπιστώσαμε από δημοσιεύματα αλλά και ραδιοφωνικές εκπομπές ότι ο κύριος Καλαμαρίδης βάλλει κατά της Επιτροπής Διοίκησης χωρίς όμως να αναφέρει σε κανένα σημείο των δηλώσεών του τη χειροδικία του κατά της συναδέλφου του ενώπιον των ανήλικων ως επί το πλείστον αθλητών και αθλητριών.

Θεωρεί πρωτόγνωρη μια τέτοια ποινή γιατί φυσικά κανείς δεν τόλμησε ποτέ να επιβληθεί στον Ν.Ο.Χ., ο οποίος τα τελευταία 20 χρόνια χρησιμοποιεί κατ’ αποκλειστικότητα ουσιαστικά το Κολυμβητήριο με δαπάνες φυσικά του Κράτους αποκλείοντας κάθε άλλον από τη χρήση του. Είναι η λογική του παραλόγου και στηρίζεται στο αξίωμα «αφού τόσα χρόνια κάνουμε ό,τι θέλουμε, για τώρα να αλλάξει κάτι».

Σε κάθε περίπτωση για ένα τόσο σημαντικό περιστατικό ήταν αδύνατο η Επιτροπή Διοίκησης να μην επιληφθεί τιμωρώντας τους εμπλεκόμενους έστω και για παράνομη είσοδο στην εγκατάσταση.

Θα έπρεπε λοιπόν ο κος Καλαμαρίδης να αναλογιστεί τις ευθύνες του, καθότι ως προπονητής έχει ηθική υποχρέωση να δίνει το καλό παράδειγμα στους αθλητές του και όχι να βιαιοπραγεί ενώπιον τους ασχέτως εάν προκλήθηκε ή όχι.

Επιπλέον είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι παρόλο που όλοι ουσιαστικά προσπαθούμε να καλύψουμε τις ελλείψεις σε χρήματα, προσωπικό κ.λ.π. του Ε.Α.Κ. με ανοχή σε κάποιες καταστάσεις, να διαπιστώνουμε ότι κάποιοι δεν το εκτιμούν αυτό.

Δυστυχώς ο κος Καλαμαρίδης και η κα Γκεοργκίεβα με τη συμπεριφορά τους αυτή μας εξανάγκασαν ουσιαστικά να προβούμε στην αλλαγή όλων των κλειδαριών της εγκατάστασης και να μη δυνάμεθα πλέον να δείξουμε ανοχή στην είσοδο στο κολυμβητήριο κατά τις Κυριακές και αργίες.

Όσον αφορά τους δύο αθλητές λυπούμαστε που τους στερήσαμε τον προπονητή τους για μία εβδομάδα, καθότι δεν γνωρίζαμε για τη διοργάνωση που επίκειτο και όταν ενημερωθήκαμε ήταν πλέον αργά. Είμαστε βέβαιοι, όμως, ότι έστω και με άλλο προπονητή κατάφεραν να προπονηθούν επαρκώς και πιστεύουμε ότι θα φέρουν επιτυχίες στην πόλη μας και τη χώρα μας γενικότερα.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook