Κατεχόμενα: Κρατούνται παράνομα τρεις Έλληνες πολίτες

katexomenaΣτα κατεχόμενα κρατούνται παράνομα τρεις Έλληνες πολίτες με την κατηγορία ότι εισήλθαν χωρίς άδεια στην ουδέτερη ζώνη, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», πρόκειται για τρεις ομογενείς από τον Πόντο μόνιμους κατοίκους Κύπρου και κατόχους ελληνικών διαβατηρίων, οι οποίοι κάνοντας βόλτα με αυτοκίνητο σε περιοχή της Αγλατζιάς, κοντά στην Πράσινη Γραμμή, φέρονται να έχασαν τον προσανατολισμό τους και να εισήλθαν στην ουδέτερη ζώνη.

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, αναφέρει ακόμη το υπουργείο, η πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο με τη σειρά του επικοινώνησε με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων πολιτών.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία, Βασίλης Παπαϊωάννου, επικοινώνησε επίσης με την επικεφαλής της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών, Λίζα Μπουτενχάιμ, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων πολιτών.

Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης.

 

 

Πηγή: skai.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΡέθυμνο | Νεκρός ο 45χρονος που καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Επόμενο άρθρο“Ναι” στην απεργία απο την ΕΛΜΕ Χανίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ