Καραμανλής για Τσίπρα: ” O μικρός έχει δίκιο”

karamanlis

Δίκιο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , δίνει ο Κώστας Καραμανλής, για τις διαπραγματεύσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός σχολιάζοντας σε συνομιλητές του την πορεία των διαπραγματεύσεων , λέει πως ο ρόλος της Ευρώπης δεν είναι ούτε να εκβιάζει , ούτε να εκβιάζεται, αλλά να δείχνει αλληλεγγύη και στήριξη στους πιο αδύναμους εταίρους.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, θεωρεί προς θετική κατεύθυνση την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην χτεσινή Σύνοδο Κορυφής, όπου είπε πως υπάρχει ανακολουθία έργων και πράξεων της ΕΕ , όταν από την μία παραδέχεται την ανθρωπιστική κρίση και από την άλλη δεν κινείται πολιτικά (και όχι λογιστικά) για την όσο το δυνατόν καταπολέμηση της.

Ο Καραμανλής εξάλλου, κάτι που έχει διαφανεί και από δηλώσεις άλλοτε κορυφαίων υπουργών του, όπως ο Βαγγέλης Αντώναρος και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ανήκει στην σχολή εκείνη που θεωρούν ότι τα προβλήματα λύνονται με πολιτικό τρόπο και όχι με στυγνή ανάγνωση των αριθμών και αυτό είναι ένα από τα κοινά σημεία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Καραμανλής θεωρεί πως η πραγματική Ευρώπη πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση , την ανθρωπιστική και όχι της μονοκρατορίας της Γερμανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ