Καμπανάκι κινδύνου για τους καρκίνους! Πάνω από 200 νέα περιστατικά το τελευταίο 8μηνο στα Χανιά

καμπανάκι-κινδύνου-για-τους-καρκίνου-752201

Καμπανάκι κινδύνου, που το λίγο το λιγότερο πρέπει να προβληματίσει, προκύπτει από την τον αριθμό των περιστατικών με νεοπλασματικές ασθένειες, στα Χανιά, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, στο πλαίσιο της διημερίδας που ξεκίνησε σήμερα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, και έχει ως θέμα «Διεπιστημονική εκπαίδευση για τη θεραπεία των νεοπλασματικών νοσημάτων».

Σύμφωνα με τα όσα είπε η κα Μπομπολάκη Ηλιάδα Διευθύντρια της Ογκολογικής Κλινικής Γ.Ν.Χ. , στα Χανιά υπάρχει μεγάλος αριθμός ασθενών με αυτές τις ασθένειες, ενώ ιδιαίτερα θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός πως σύμφωνα με τα λεγόμενα της, μόνο στο τελευταίο οκτάμηνο έχουν πάει στο νοσοκομείο Χανίων τουλάχιστον 210 νέα άτομα που ξεκινάνε αυτό το διάστημα της παρακολούθηση και την θεραπείας τους.

Η κα Μπομπολάκη ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα μόνο στο 2018, μέχρι σήμερα οι επισκέψεις στην βραχεία νοσηλεία έχουν φθασει τις 4.000 επισκέψεις.

Σε ότι αφορά τις μορφές καρκίνου που αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα, αυτές αφορούν τον καρκίνο του πνεύμονα, του μαστού, καρκίνο στο παχύ έντερο και καρκίνο προστάτη κοκ.

Ανησυχητικά είναι και τα συμπεράσματα που προκύπτουν σε ότι αφορά τις ηλικίες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο καθώς όπως λέει η κα Μπομπολάκη υπάρχει μια μετατόπιση σε νεότερες ηλικίες, αφού φαίνεται πως ο ασθενείς είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένος σε ότι αφορά στους προληπτικούς ελέγχους.

Η διευθύντρια της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων έκανε λόγο και στην σημασία της πρόληψης στην αντιμετώπιση των καρκίνων, ενώ αναφέρθηκε και στις δυνατότητες της αντιμετώπισης τους.

Για τα αίτια που προκαλούν τις νεοπλασματικές ασθένειες η κα Μπομπολάκη είπε πως έχουν να κάνουν με την κληρονομικότητα, το περιβάλλον, συνηθειών του ατόμου κοκ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι διαπιστώσεις και του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, συντονιστής – διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, που ανέφερε πως η αίσθηση του επιστημονικού προσωπικού είναι πως υπάρχει μια αύξηση στις νεώτερες ηλικίες κάτι που πρέπει να τύχει τις απαραίτητης προσοχής.

Σε ότι αφορά τέλος, τους ασθενείς από τα Χανιά, που θα πρέπει να μεταφερθούν στο Ηράκλειο για να αντιμετωπιστεί η αρρώστια τους, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι αφορά τις ανάγκες της ακτινοθεραπείας, κάνοντας λόγο για μεγάλο αριθμό.

Η διημερίδα ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook