Και στην Κρήτη έρευνες για τον καθηγητή με τα πολεμοφόδια για το γλέντι!

Μέχρι την Κρήτη επεκτείνονται οι έρευνες για τον 57χρονο με καταγωγή από την Κρήτη, που υποστηρίζει πως είναι καθηγητής πανεπιστημίου και συνελήφθη σήμερα στην Κοζάνη, καθώς στη κατοχή του βρέθηκε στρατιωτικό υλικό (δες εδώ).

Ύστερα από έφοδο σε ερειπωμένο σπίτι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης βρήκε στη κατοχή του δύο πολεμικά τυφέκια, τουλάχιστον 10 χειροβομβίδες, περίπου 2.000 σφαίρες, εκρηκτικές ύλες και στρατιωτικό ιματισμό.

Ο 57χρονος κάτοχος του υλικού, ο οποίος δηλώνει πως είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο στη Λειψία και μένει στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε προς τις αρχές ότι αγόρασε τα όπλα πριν από 15 με 17 χρόνια.

Το εγκαταλελειμμένο σπίτι που βρέθηκε ο οπλισμός ανήκει σε πρόσωπο του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Αρχικά, ερευνήθηκε εάν ο άνδρας έχει τυχόν διασυνδέσεις με τον ακροδεξιό χώρο, χωρίς όμως να βρεθεί κάποιο στοιχείο. Ο ίδιος, δήλωσε ότι είχε τον οπλισμό για να τον χρησιμοποιήσει σε «κρητικό γλέντι».

Δεν μπόρεσε όμως να δικαιολογήσει το πώς θα χρησιμοποιούσε τις χειροβομβίδες σε «γλέντι». Έρευνα γίνεται και σε οικεία που διατηρεί ο 57χρονος στο δήμο Καντανου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαθέτει επιπρόσθετο στρατιωτικό υλικό στην κατοχή του.

Σχετικά με την υπόθεση ζητήθηκε από το Στρατό να ερευνήσει αν το υλικό που βρέθηκε έχει κλαπεί από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

cretalive.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΒασιλική Θάνου – Ντένη Μαρκορά: Η φωτογραφία που τα σπάει!
Επόμενο άρθροΝέα δημοσκόπηση | Ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ