Καθαρίστριες κατέλαβαν τον Δήμο Αθηναίων

καθαρίστριες-κατέλαβαν-τον-δήμο-αθην-133261

katalipsi dimos athinaionΥπό κατάληψη βρίσκεται, από νωρίς το μεσημέρι, ο χώρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων από σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες και άλλους συμβασιούχους. Περίπου 30 – 40 άτομα βρίσκονται εντός του χώρου του δημοτικού συμβουλίου και άλλοι 200 περίπου έξω από το χώρο.

Ο Δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «πρωτοφανή κίνηση σε προεκλογική περίοδο» και καταλογίζει τη διοργάνωση της διαμαρτυρίας στη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του, στην κατάληψη προχώρησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «συνεπικουρούμενη από βουλευτές και ηγετικά στελέχη του κόμματος με πρόσχημα τα δίκαια αιτήματα των σχολικών φυλάκων».

Και προστίθεται στην ανακοίνωση:

«Όλοι γνωρίζουν ότι η δημοτική αρχή της Αθήνας, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν κατ’ επανάληψη καταγγείλει τη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των θέσεων των σχολικών φυλάκων, στους οποίους μάλιστα έχουν παρασταθεί δικαστικά, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους. Καλούμε τα υπεύθυνα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να απόσχουν από τέτοιου είδους ενέργειες, που δυναμιτίζουν το κλίμα. Η επιδίωξη προεκλογικών εντυπώσεων βλάπτει τους αγώνες των εργαζομένων και υποβαθμίζει την πολιτική αντιπαράθεση».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο χαιρετισμό που απεύθυνε στους εργαζόμενους επισήμανε:

«Δεν είμαστε μαζί σας επειδή είναι προεκλογική περίοδος. Δεν έχουμε έρθει εδώ ούτε για να σας ζητήσουμε να μας ψηφίσετε, ούτε για να σας πούμε ότι εμείς είμαστε οι καλύτεροι. Κι αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος εμείς θα ήμασταν και πάλι εδώ, για να συμπαρασταθούμε σε έναν αγώνα, ο οποίος είναι δίκαιος. Εμείς ήρθαμε εδώ για να σας ακούσουμε και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας σ’ αυτό το δίκαιο αγώνα. Για να ενώσουμε μαζί σας τις φωνές μας, ώστε να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος, γιατί αυτό σημαίνει ανεργία».

Ο κ. Σακελλαρίδης ζήτησε από τον κ. Καμίνη και τους άλλους υποψηφίους «να πουν ανοιχτά με ποια πλευρά βρίσκονται. Βρίσκονται με την πλευρά των ανθρώπων, οι οποίοι διεκδικούν αξιοπρεπή ζωή μέσα από μια αξιοπρεπή εργασία, ή βρίσκονται από την πλευρά αυτών, οι οποίοι με την πολιτική τους θέλουν να αυξήσουν την ανεργία και να κάνουν τη ζωή των εργαζομένων λάστιχο».

Πηγή: ethnos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook