Κίνδυνος! Χωρίς ναυαγοσώστες οι παραλίες της Κρήτης

Χωρίς ναυαγοσώστες κινδυνεύουν να μείνουν από την 1η Ιουνίου αρκετές παραλίες της Κρήτης, καθώς ακόμα δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι, με την ανησυχία τους να είναι έκδηλη λίγες μέρες μετά τη ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή για τη παράταση της παραχώρησης της χρήσης των παραλιών στους δήμους για ένα χρόνο.

Αρκετοί δήμοι της Κρήτης τρέχουν ήδη τις διαδικασίες για να προλάβουν, με τα χρονικά περιθώρια ωστόσο να είναι οριακά καθώς μετά την έκδοση της ΚΥΑ απαιτείται χρονικό διάστημα 25 ημερών για τις σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες, τόσο για τις παραλίες όσο και για τη ναυαγοσωστική κάλυψη.

Δήμοι τρέχουν να προλάβουν για να διασώσουν και τα έσοδα τους καθώς όσοι δεν τα καταφέρουν μέχρι τέλος του μήνα, δεν θα λαμβάνουν το 70% αλλά το 50% από τη παραχώρηση προς εκμετάλλευση παραλιών σε ιδιώτες ενώ ορατός είναι και ο κίνδυνος αυθαίρετων χρήσεων στις ακτές του νησιού.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά με τα κιάλια αναζητούνται ναυαγοσώστες στην Κρήτη καθώς λόγω οικονομικής στενότητας ένας μικρός αριθμός νέων ανθρώπων εκπαιδεύτηκε σε σχολές, με συνέπεια να αναζητούνται τώρα ναυαγοσώστες από την υπόλοιπη χώρα.

Πηγή : neakriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ