Κάτοικοι σε χωριό της Ρόδου έκαναν λιτανεία για να… βρέξει | Photos

Σε μια απίστευτη κίνηση προχώρησαν οι κάτοικοι και η τοπική αρχή στην περιοχή Καλυθιές στη Ρόδο. Η παρατεταμένη ανομβρία τους οδήγησαν να ξεκινήσουν τις… λιτανείες για να βρέξει.

Όλα ξεκίνησαν όταν την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Καλυθιών, όπου εκεί, ανάμεσα στα άλλα θέματα που τους απασχόλησαν, τέθηκε και αυτό της ανομβρίας. Παρών ήταν και ο ιερέας της ενορίας ο οποίος μετέφερε την αγωνία των κατοίκων και συζητήθηκε να γίνει λιτανεία.

litaniaΈτσι η δημοτική αρχή αφουγκραζόμενη και τις αγωνίες των κατοίκων, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί λιτανεία στην Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στις Καλυθιές. Στην τελετή συμμετείχαν οι κάτοικοι του χωριού και το τοπικό συμβούλιο.

Στην αρχή τελέστηκε Θεία Λειτουργία και, στη συνέχεια, οι κάτοικοι, γονατιστοί, έκαναν έκκληση για να βρέξει ενώ πραγματοποιήθηκε και περιφορά της εικόνας του Προφήτη Ηλία στο χωριό.

litania1Στις Καλυθιές υπάρχουν ελιές αλλά και αμπέλια και ξινόδεντρα και συνήθως τον Οκτώβριο έπεφταν οι πρώτες βροχές, κάτι όμως που δεν συνέβη ούτε φέτος. Στην περιοχή υπάρχει το φράγμα του Άη-Γιάννη το οποίο, τέτοια εποχή, τα προηγούμενα χρόνια, ήταν γεμάτο νερό. Από εκεί έπιναν νερό και τα ελάφια στην περιοχή.

litania2Φέτος, το φράγμα έχει ξεραθεί με αποτέλεσμα τα ψάρια να ψοφήσουν. Για όλους αυτούς τους λόγους κάτοικοι και τοπική αρχή αποφάσισαν να ζητήσουν την βοήθεια του θεού για …να βρέξει.

newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ