Ιταλός «σέρνει» στα δικαστήρια τη γυναίκα του επειδή… δεν μαγειρεύει και δεν καθαρίζει

Η 40χρονη κινδυνεύει με φυλάκιση από δύο έως έξι έτη για «κακομεταχείριση της οικογένειας»

Αγανακτισμένος από την αδιαφορία της συζύγου του να μαγειρέψει και να καθαρίσει το σπίτι, ένας 47χρονος Ιταλός από την Λατίνα στην περιφέρεια του Λάτσιο, την κατήγγειλε στην αστυνομία.

Ο άνδρας, ο οποίος προφανώς δε συμμετείχε στις δουλειές του σπιτιού, κατηγόρησε την 40χρονη για «κακομεταχείριση της οικογένειας» επειδή δεν εκτελούσε τις… υποχρεώσεις της ως γυναίκα!

Η υπόθεση που παραπέμπει σε άλλες δεκαετίες όταν η ισότητα των δύο φύλων δεν υφίστατο ούτε θεωρητικά, αναδείχθηκε από την εφημερίδα La Repubblica, που αναφέρει πως η γυναίκα θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Βέβαια, σύμφωνα με την καταγγελία του 47χρονου, η σύζυγός του περά από την άρνησή της να μαγειρέψει και να καθαρίσει το σπίτι, συνήθιζε να τον προσβάλει και μερικές φορές δεν του επέτρεπε να κοιμηθεί στο υπνοδωμάτιό τους.

Ο εισαγγελέας Γκρεγκόριο Καπάσο, λοιπόν, έκρινε πως όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι αρκετά για να κατηγορηθεί η γυναίκα για «κακομεταχείριση της οικογένειας» και τώρα η 40χρονη που θα κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από δύο έως έξι χρόνια.

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ