ΘΡΙΛΕΡ… Στις φλόγες τα Χανιά | Κάηκαν περιουσίες,εκκενώθηκαν οικισμοί | Photos

θριλερ-στις-φλόγες-τα-χανιά-κάηκαν-π-65635

 

fotia xania

Υπό  έλεγχο τέθηκαν νωρίς το μεσημέρι σύμφωνα με τα όσα είπε στο zarpa.gr ο προϊστάμενος ΠΣΕΑ της Αντιπεριφέρειας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης, οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές των Χανίων τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες.

Εξαιτίας όμως των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν και πνέουν στα Χανιά, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εξακολουθούν και παραμένουν σε επιφυλακή, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Το ξημέρωμα πάντως βρήκε τα Χανιά ζωσμένα στις φλόγες  καθώς από το βράδυ, είχαν ξεσπάσει πυρκαγιές σε όλο σχεδόν το βόρειο τμήμα.

Στο σύνολο τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις των Χανίων τέθηκαν σε συναγερμό, ενώ με δυνάμεις τους συνέβαλαν και οι αστυνομικές αρχές.

fotia bambakopoulo 002
Συγκεκριμένα ανεξέλεγκτες πυρκαγιές βρίσκονταν εξαιτίας και των ισχυρών σε εξέλιξη από τις μεταμεσονύχτιες ώρες απειλώντας οικισμούς, σε  Βαμβακόπουλο, Μεγάλα Χωράφια, και στο Κατοχώρι των Κεραμιών. Φωτιά επίσης είχε ξεσπάσει και στην περιοχή Καφούρο των Βουκολιών που πάντως έσβησε άμεσα, καίγοντας πάντως περίπου 30 στρέμματα γεωργικής έκτασης.


fotia bambakopoulo 005Οι φωτιές στις περιοχές του Βαμβακόπουλου , όπως και στα Μεγάλα Χωράφια είχαν εκδηλωθεί  εντός οικισμών, οι οποίοι εκκενώθηκαν, ενώ οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, λόγω και των ανέμων.

fotia bambakopoulo 005Από τις φωτιές κάηκαν σχεδόν ολοσχερώς στο Βαμβακόπουλο  ο Συνεταιρισμός των Αλουμινοκατασκευαστών, φορτηγά αυτοκίνητα, Ι.Χ, οικοδομικά μηχανήματα,  ενώ επλήγησαν σοβαρά και επιχειρήσεις καθώς η φωτιά έκαψε τροχοβίλες, σκάφη θαλάσσης προς πώληση, γραφεία, αλλά και αποθήκες.

Επίσης αποτεφρώθηκαν τρεις αγροικίες, μια κατοικία, γεωργικές καλλιέργειες και πολλά ζώα.

fotia bambakopoulo 003Εξαιτίας μάλιστα της έντασης της φωτιάς , από τις αρχές κρίθηκα αναγκαία και η εκκένωση κατοικιών.

fotia bambakopoulo 001Σημειώνεται πως στο σύνολο της  η πυροσβεστική δύναμη των Χανίων είναι διάσπαρτη στα διάφορα μέτωπα των πυρκαγιών ενώ έχει ενισχυθεί και με δυνάμεις από το Ρέθυμνο και από το Ηράκλειο.

fotia bambakopoulo 004

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά στην περιοχή του Βαμβακόπουλου είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για το φόβο αναζωπυρώσεων, αλλά και για την οριστική κατάσβεση.

Στα Κεραμιά, η φωτιά, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έχει κάψει γεωργικά μηχανήματα, αλλά και αυτοκίνητα.

-Με δηλώσεις του στον SUPER FM ο διοικητής της Πυροσβεστικής στα Χανιά κ. Μαραγκάκης χαρακτήρισε τις φωτιές ανεξέλεγκτες εξαιτίας και των θυελλωδών ανέμων, ενώ ανέφερε πως στην περιοχή του Βαμβακόπουλου κάηκαν βιοτεχνίες Ι.Χ , ζώα , παλιές αποθήκες, αλλά απειλήθηκαν και σπίτια.

Για τα Μεγάλα Χωράφια ο κ. Μαραγκάκης σημείωσε πως η φωτιά ξέσπασε μέσα σε οικισμούς, ενώ η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κατοχώρι, μεταδίδονταν εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων στα Κοντόπουλα.

Πάντως το γεγονός της εκδήλωσης πυρκαγιών σχεδίων ταυτόχρονα σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές προβληματίζει τις αρχές, ενώ τα αίτια θα επιχειρήσει να προσδιορίσει το ανακριτικό της Π.Υ.

Σε επικοινωνία του SUPER FM με τον κ. Μανώλη Κεμεσίδη, ο αντιδήμαρχος Χανίων θεώρησε πως οι φωτιές είναι αποτέλεσμα εμπρησμού, καθώς δεν είναι δυνατόν να εκδηλώνονται τόσες φωτιές ταυτόχρονα σε τόσα διαφορετικά σημεία.

Ο κ. Κεμεσίδης χαρακτήρισε το γεγονός έγκλημα, και επίσης ευχαρίστησε τους εθελοντές και τις πυροσβεστικές δυνάμεις που κατέθεσαν την ψυχή τους στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook