Θα «βουλιάξουμε» και φέτος… | Στην τριάδα των κορυφαίων προορισμών η Κρήτη

θα-βουλιάξουμε-και-φέτος-στην-τριά-113940

touristesΙδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα από τις ξένες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό τη φετινή περίοδο. Eιδικότερα, ο ιδιοκτήτης του γερμανικών συμφερόντων τour operator Αlltours, Βίλι Βέρχουφεν, σε δηλώσεις του στον εκδοτικό τουριστικό οργανισμό της Γερμανίας FVW εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος ο αριθμός των πελατών που θα διακινήσει προς την Ελλάδα θα φθάσει στα προ κρίσης επίπεδα των 200.000 που είχε το 2010. Επίσης, πρόσθεσε ότι η τουριστική ζήτηση για Ελλάδα αυξάνεται ταχύτερα σε σχέση με σειρά άλλων προορισμών.

Μεγάλες αυξήσεις καταγράφονται για τη Ρόδο, την Κω και την Κρήτη.

Τo 2013 o Αlltours αύξησε κατά 26% τον αριθμό των τουριστών προς την Ελλάδα (150.000). Το FVW επισημαίνει ότι πριν από δύο χρόνια, στο αποκορύφωμα της χρηματοοικονομικής κρίσης, η δημοτικότητα του ελληνικού προορισμού στην κατάταξη των γερμανικών tour operators είχε υποχωρήσει στην 5η θέση, αλλά τώρα επέστρεψε στην 3η, πίσω από την Ισπανία και την Τουρκία.

Eξάλλου, σειρά συναντήσεων με στελέχη tour operators της σουηδικής αγοράς είχε ο αναπληρωτής γ.γ. του ΕΟΤ Κων. Ζήκος, κατά την επίσκεψή του στη Στοκχόλμη στο πλαίσιο της 1ης αποκλειστικής έκθεσης για την Ελλάδα (Grekland Panorama) που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του υπ. Τουρισμού και του Οργανισμού. Σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες της Σκανδιναβίας, η τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα φέτος θα αυξηθεί από 10% έως 11%, ενώ μόνο από τη Σουηδία κατά 8%. Επίσης, ενδιαφέρον καταγράφηκε για την πρωτεύουσα, αφού, φέτος, ξεκινούν νέες απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα από Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη (Aegean Airlines) και αυξάνεται η συχνότητα υφιστάμενων πτήσεων άλλων εταιρειών (SAS). Στην έκθεση, που είχε 7.000 επισκέπτες, συμμετείχαν 100 εκθέτες από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την kathimerini, η Αθήνα ήταν τιμώμενος προορισμός της ελληνικής συμμετοχής στην έκθεση τουρισμού Salon des Vacances στις Βρυξέλλες. Η υπεύθυνη του γραφείου του ΕΟΤ Κάτω Χωρών, Ελ. Σκαρβέλη, επικαλούμενη τις πρώτες εκτιμήσεις, ανέφερε ότι η βελγική αγορά καταγράφει υψηλά ποσοστά κρατήσεων για την Ελλάδα με νέα ρεκόρ για αρκετούς προορισμούς μετά και την αύξηση των Βέλγων τουριστών κατά 13,5% το 2013. Ο πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, Γ. Μπρούλιας, ο οποίος εκπροσώπησε την ΕΑΤΑ στην έκθεση, ανέφερε για την πρωτεύουσα ότι τα στοιχεία των προκρατήσεων φέτος είναι πολύ θετικά και λόγω της αξιοποίησης τουριστικά της ελληνικής προεδρίας. Ανοδικά κινείται και ο συνεδριακός τουρισμός, τόνισε, καθώς μεγάλα συνέδρια έχουν ήδη κλειστεί για το 2015 και 2016 στην Αθήνα και πολυάριθμα ιατρικά συνέδρια προγραμματίζονται από τώρα για 2017 και 2018.

Εξάλλου, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, που συμμετείχε στην έκθεση Holiday and Spa Expo στη Σόφια, τόνισε ότι από χρόνο σε χρόνο παραμένει σταθερή η άνοδος στις κρατήσεις από τη Βουλγαρία προς τον δημοφιλή προορισμό της Βόρειας Ελλάδας.

Πηγή: cretalive.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook