Θάνος Τζήμερος από τα Χανιά: «Η Ευρώπη όπως είναι δεν μπορεί να διοικηθεί»

θάνος-τζήμερος-από-τα-χανιά-η-ευρώπη-ό-132037

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΆμεση ενοποίηση της Ευρώπης και ενεργοποίηση των πολιτών της, με στόχο τη δημιουργία των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» μίλησε απόψε από τα Χανιά ο Θάνος Τζήμερος, στο περιθώριο της εκδήλωσης με θέμα “Μια νέα Ελλάδα σε μια νέα Ευρώπη”.

Ο  Πρόεδρος του Κόμματος «δημιουργία,  ξανά!» τόνισε ότι η συμμετοχή τους στις επερχόμενες εκλογές θα είναι ενεργή, με αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές και στήριξη μεμονωμένων προσώπων στις τοπικές εκλογές ενώ τόνισε επίσης ότι στην Κρήτη είναι «μια από τις πιο δυναμικές ομάδες της ‘δημιουργίας'».

Ο ρόλος της Περιφέρειας

«Ευρωπαϊκές εκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές συγκλίνουν σε ένα σημείο, στην ενδυνάμωση του ρόλου της περιφέρειας», τόνισε ο κ. Τζήμερος για να προσθέσει ότι «καθώς προχωράμε σε μία διαφορετική Ευρώπη, μιλάμε για μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων από το κεντρικό κράτος στις ευρωπαϊκές περιφέρειες αλλά και μεταφορά αρμοδιοτήτων στα κεντρικά όργανα της Ε.Ε., γιατί η Ευρώπη, έτσι όπως είναι σήμερα δεν μπορεί να διοικηθεί».

«Ο καινούριος ρόλος που πρέπει να έχουν οι περιφέρειες αλλά και ο πολίτης των περιφερειών είναι ένας από τους λόγους που είμαι σήμερα εδώ», είπε και εξέφρασε την άποψη ότι «υπεύθυνη  πολιτική γίνεται μόνο με υπεύθυνους πολίτες», γι’ αυτό και η επανενεργοποίηση των πολιτών αποτελεί βασικό στόχο του κόμματος.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για τον διογκούμενο Ευρωσκεπτικισμό

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για την ευρω-σκεπτικιστική τάση που «κερδίζει έδαφος» στις περισσότερες ευρωαπαϊκές χώρες, ο κ. Τζήμερος, έκανε διάκριση ανάμεσα σε καλό και ο κακόςευρωσκεπτικισμός: «Το να σκέφτεσαι πάνω στο μέλλον της Ευρώπης είναι υγιές. Όμως το μέλλον αυτό δεν μπορεί να είναι το να κλειστούμε στο καβούκι μας και να γίνουμε ξανά τα μικρά κρατίδια που ήμασταν κάποτε.

Η Ευρώπη, για να είναι ένας δυνατός παίκτης στην παγκόσμια οικονομική και πολιτική σκακιέρα πρέπει να έχει ενιαία διοίκηση. Το να μιλάμε για εθνικισμούς σε μια Ευρώπη που πρέπει να πάει ολοταχώς μπροστά, είναι σαν να μιλάμε τώρα στην Ελλάδα, για απόσχιση ας πούμε της κρητικής δημοκρατίας… Δεν μπορεί να γίνει αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

«Χρήσιμος ο ευρω-σκεπτικισμός αλλά με ένα θέμα: Πώς η Ευρώπη θα οδηγηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, αλλάζοντας δομές και νοοτροπίες και ξεπερνώντας πολλά ταμπού των εθνικών κρατών».

Για τις εκλογές

Η «Δημιουργία Ξανα!» θα έχει ενεργό συμμετοχή, τόσο στις τοπικές όσο και στις ευρωπαϊκές εκλογές, αλλά με διαφορετικό, στην κάθε περίπτωση, τρόπο, όπως εξήγησε ο κ. Τζήμερος: «Στις τοπικές εκλογές είναι αρχή μας να μην συμμετέχουμε ως κόμμα, γιατί θεωρούμε ότι τα κόμματα δεν έχουν καμία δουλειά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και χαιρόμαστε που σε πολλά μέρη της χώρας, όπως και στην Κρήτη απ’ ό, τι μαθαίνουν έχουν σπάσει αυτές οι κομματικές αγκυλώσεις.

Βασική μας θέση είναι η εκλογή των συμβούλων από τους πολίτες σε ένα, ενιαίο ψηφοδέλτιο, χωρίς στήριξη κομμάτων, οι οποίοι με τη σειρά τους θα εκλέγουν τον δήμαρχο ή τον Περιφερειάρχη.

Η «Δημιουργία Ξανά!» θα συμμετέχει με άτομα. Στις ευρωεκλογές θα συμμετάσχουμε όμως ως κόμμα με το σύνθημα ότι η Ευρώπη πρέπει να ενοποιηθεί το ταχύτερο. Θα είμαστε ευτυχείς δηλαδή εάν κάποια στιγμή η Ελλάδα θα είναι μία Πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτείων της Ευρώπης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ εκδήλωση

Ο κ. Τζήμερος, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση “Μια νέα Ελλάδα σε μια νέα Ευρώπη” που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρης στο αμφιθέατρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων (ΕΒΕΧ). Την συζήτηση θα συντονίσει ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Κρήτης Νίκος Σπανουδάκης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook